Két szerb embercsempész került rács mögé

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Letartóztatták azt a két szerb embercsempészt, akik 19, magát szírnek valló migránst próbált Szlovákiába vinni egy kisteherautóval.
Vágólapra másolva!

A két férfi augusztus 10-én kora délután Szécsény külterületén közlekedett két, magyar rendszámú autóval a 22-es számú főúton, amikor rendőrök igazoltatni akarták őket.

A fiatalabb egy zárt kisteherautót vezetett, az idősebb pedig egy személyautóval előfutóként haladt előtte.

A két kocsi Kecskeméttől az M5-ös autópályán, majd a 21-es számú főúton, végül az intézkedés helyéig végig együtt haladt. A kisteherautó sofőrje a rendőrök megkülönböztető jelzésére megállás helyett

gyorsított és a szécsényi téglagyár telephelyére hajtott,

ahol leállította a kocsit, és elszaladt.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kocsi utasterében 19 migráns utazott, akiket a két szerb férfi Szlovákiába próbált átvinni. Közülük négyen megpróbáltak elmenekülni, de őket és a két csempészt is elfogták a rendőrök.

A migránsok a kocsi rakterében, teljesen zárt részben, ablak, szellőző nyílás, klíma és ülőhely nélkül utaztak a kánukulában, a kocsi az indulástól kezdve sehol nem állt meg. A bíróság ügyészi javaslatra elrendelte a szerb embercsempészek letartóztatását a szökés és rejtőzködés veszélye miatt - írja az Ügyészség oldala.