Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A windsori kastélyban letartóztatott férfi nyílpuskával akarta megölni a királynőt

Erzsébet királynő, angol, brit, uralkodó
Vágólapra másolva!
Ma tartották annak a férfinak a tárgyalását, aki karácsonykor a windsori kastélyban a királynőt akarta megsebesíteni. A férfi bevalotta, hogy meg akarta ölni II. Erzsébetet.
Vágólapra másolva!

Egy férfi, akit tavaly karácsonykor Erzsébet királynő windsori kastélyában tartóztattak le egy nyílpuskával, letartóztatásakor azt mondta:

- közölték szerdán egy brit bíróságon.

A 20 éves Jaswant Singh Chail, aki ellen a brit hazaárulási törvény alapján emeltek vádat, csuklyát és maszkot viselve jelent meg a windsori kastély területén.

Egy rendőrtiszt szerint úgy nézett ki, mint valaki egy önbíráskodó filmből

- írja a Reuters.

A királynő a kastélyban tartózkodott a december 25-i incidens idején, fiával és örökösével, Károly herceggel, feleségével, Camillával és más közeli családtagokkal együtt.

Erzsébet királynő, angol, brit, uralkodó Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Chris Jackson Getty Images

A terrorelhárítás nyomozását követően Chailt gyilkossággal való fenyegetéssel, támadó fegyver birtoklásával és az 1842-es árulásról szóló törvény 2. szakasza szerinti bűncselekménnyel vádolták meg.

A londoni Westminster Magistrates' Court meghallgatásán elhangzott, hogy a dél-angliai Southamptonból származó Chail azt mondta, bosszút akar állni az intézményen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről