Így ölte meg a kilencéves kislányt az ámokfutó Liverpoolban

Vágólapra másolva!
Az angol rendőrség részleteket közölt annak a 9 éves kislánynak haláláról, akit lelőtték liverpooli otthonában tegnap, miután az édesanyja kinyittotta a családi házuk ajtaját, hogy megnézze mi okozza a hangoskodást az utcán. Ahogy arról korábban az Origo is írt, lövöldözésben az édesanya is megsebesült. A gyilkost az angol rendőrség nagy erőkkel keresi.
Vágólapra másolva!

A mindössze kilenc éves Olivia Pratt-Korbelt tegnap peste 10 óra körül lőtték le liverpooli otthonában, miután édesanyja zajra lett figyelmes és kinyitotta a házuk ajtaját, hogy megnézze mi okozza azt - írja a Dailystar.

A helyi rendőrség szerint a lövöldöző fekete maszkot, kabátot és nadrágot viselt. A támadó korábban két másik emberre is rálőtt az utcán, a férfiak ekkor menekülni kezdtek. Olivia édesanyja ezekre a hangokra lett figyelmes és kinyitotta az ajtót, hogy megnézze mi történtik.

Ekkor az egyik menekülő férfi berohant a házukba, és őt követte a támadó is, aki a házban is lőtt, a lövedék megsebesítette az anyát és eltalálta a 9 éves Oliviát.

A kislányt hiába szállították kórházba, később belehalt a sérüléseibe.

.A kislány édesanyja bár megsebesült, túl fogja élni.

A rendőrök a bűnözők segítségét is kérte az ügyben.

A helyi rendőrség közleményben a város bűnöző csoportjait megszólítva kérte őket, hogy hallgassanak a lelkiismertükre és ha bármilyen hasznos információval rendelkeznek az elkövetővel kapcsolatban azt juttassák el a rendőrségre. Továbbá közölték, hogy

az édesanya és kislány semmilyen módon nem köthető a hozzájuk betörö lövöldözőhöz és a másik férfihez.

A hatóság a kislány halálát elképesztő tragédiának nevezték, közlésük szerint az áldozat családja teljesen összetört.

Az angol rendőrség jelenleg hajtóvadászatot indított az elkövető felkutatására, jelenleg a környék biztonsági kameráinak felvételeit elemzik. Egyúttal kérték, hogy bárki, aki hasznos információval rendelkezik az esettel a kapcsolatban az tegyen bejelentést.