Titokzatos módon süllyedt el egy szuperjacht az olasz partoknál - videó

Flying Fox Yacht Mega Yacht ''Flying Fox'' anchors in Turkey's Bodrum Bodrum yatch mega yatch 2019 Flying Fox Horizontal TURKEY
MUGLA, TURKEY - JULY 19: 'Flying Fox', one of the top 20 largest superyachts in the world, with a length of 136 meter and 21 meters wide, anchors in Bodrum district of Mugla, Turkey on July 19, 2019. Osman Uras / Anadolu Agency (Photo by Osman Uras / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Elsüllyedt a mintegy 40 méteres My Saga luxusjacht a Földközi-tengeren, az olasz partok közelében - írja a Foxnews.  
Vágólapra másolva!

Az olasz parti őrség videón is megörökítette a partokhoz közel bekövetkezett katasztrófát, ahogy a hatalmas luxusjachtot elnyeli a hullámsír.

A jacht Gallipoliból Milazzo felé tartott szombat este, amikor a tatjánál elkezdett beömleni a víz.

A kapitány ezt észlelve vészjelzést adott le, amit a parti őrség fogadott. Két járőrhajó indult a luxushajó fedélzetén tartózkodó kilenc ember kimentésére, de jött velük egy vontatóhajó is, amely a Crotone-i kikötőbe vontatta volna vissza a My Saga-t.

A mentési művelet során a luxushajó meredeken a jobb oldalára dőlt, és süllyedni kezdett - csupán 14 kilométernyire Catanzaro Marina partjaitól. A videón az is jól látható, ahogy a hajó orra a levegőbe emelkedik, majd villámgyorsan eltűnik a víz alatt. A fedélzeten tartózkodó 4 utast és 5 fős legénységet sikerült kimenteni.

A kép csak illusztráció Forrás: Anadolu Agency via AFP/2019 Anadolu Agency/Osman Uras

Az olasz parti őrség nyilatkozata szerint a zord időjárási viszonyok, és a hajó gyors oldalra dőlése miatt a My Saga kiemelése "kivitelezhetetlenné" vált.

A SuperYacht Times szerint a jachtot 2022-ben vásárolta meg egy meg nem nevezett tulajdonos.

A hatóságok adminisztratív vizsgálatot indítottak a bizarr baleset okának felderítésére.