Felhőkarcolóból zuhant le egy vezető amerikai lakberendezési áruház egyik vezetője

Tribeca, Jenga Tower, designed by architect Herzog and de Meuron, Lower Manhattan, New York City, USA photography colour colour image color image horizontal image outdoors outside nobody no one no-one travel travel destination travel destinations day Trib
Tribeca, Jenga Tower, designed by architect Herzog and de Meuron, Lower Manhattan, New York City, United States of America, North America (Photo by Wendy Connett / Robert Harding Heritage / robertharding via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy New York-i felhőkarcolóból zuhant ki az Egyesült Államok egyik legnagyobb, nehézségekkel küzdő lakberendezési áruházlánca, a Bed Bath and Beyond pénzügyekért felelős alelnöke; a hatóságok vizsgálják halálának körülményeit - közölte vasárnap az amerikai nagyváros rendőrsége.
Vágólapra másolva!

Gustavo Arnal az erkélyről ugrott le a felesége szeme láttára. A Bed Bath and Beyond ügyvezető alelnöke és pénzügyi vezetője halálhírét a cég közleményben, és búcsúüzenetben erősítette meg, a halála körülményeiről azonban nem adtak tájékoztatást.

A tragédia még pénteken történt, két nappal azt követően, hogy a kiskereskedelmi cég bejelentette, átszervezés keretében

elbocsátja alkalmazottainak ötödét és bezárja 150 rosszul teljesítő áruházát.

A Jenga-torony Manhattanben Forrás: robertharding via AFP/Wendy Connett/Wendy Connett

A halálesetről rendőrségi forrásokra hivatkozva először a New York Post napilap adott hírt, amely szerint

Gustavo Arnal a jól ismert New York-i felhőkarcoló, a Mannhattanben található "Dzsenga-torony" 18 emeletéről zuhant ki.

A hírre a cég részvényeinek árfolyama 20 százalékot zuhant.

Közben kiderült, hogy a cégvezető még augusztus közepén eladta céges részvényeinek egy kisebb részét több mint 1 millió dollár értékben.

A Bed Bath and Beyondot 1971-ben alapították New Jersey államban, elsősorban amerikai gyártók termékeit forgalmazza. 2020-ban 55 ezer alkalmazottat foglalkoztatott a Egyesült Államok mellett Kanadában, Mexikóban és Puerto Rico-ban. A cégcsoport 2022-re tervezett nettó árbevétele 7,87 milliárd dollár (3100 milliárd forint), amivel az Egyesült Államok 500 legnagyobb vállalkozását soroló Forbes 500 listán is szerepel. Az elmúlt időszakban a vállalat eredményessége csökkent, ami indokolttá tette a héten bejelentett jelentős leépítést és áruház-bezárásokat.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!