Vannak, akik bűncselekményt követnek el bevásárláskor, és nem is tudnak róla

fiatalok, bevásárlókocsi, buli
Vágólapra másolva!
Egy gyermek számára hatalmas játékszer a bevásárlókocsi, nem csak utasként, de „sofőrként" is földöntúli boldogságot okoz neki, ahogy a sorok között vezetheti a rácsos négykerekűt. Sokan poénkodnak azzal, hogy 50 vagy 100 forint ellenében bármelyik elvihető lehet. Abba viszont nem gondolnak bele, hogy ezzel tulajdon elleni szabálysértést, lopást követnek el - írja a Life.hu.
Vágólapra másolva!

Felnőve, már közel sem ennyire izgalmas az irányítása, sokan mégis annyira ragaszkodnak a bevásárlókocsihoz, hogy a boltból kilépve sem eresztik el a fogóját. A hecc kedvéért többen is elkötötték már ezeket a kocsikat, míg mások, főleg a lakótelepek környékén, egyenesen a lépcsőházig tolják a viccesen „szekerekként" is emlegetett eszközöket. Ők valószínűleg úgy gondolják, hogy az adott boltnak bőven van ebből utánpótlása. Pedig épp ellenkezőleg!

A boltot rövidítik meg ezzel, sőt komoly bűncselekményt követnek el, akik meggondolatlanul így tesznek.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az Országos Rendőr-Főkapitányság Kommunikációs Szolgálata szerint ugyanis:

Emellett lopásnak minősül, ha valaki egy, számára idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy ezután az ő birtokába kerüljön, azaz a tulajdonosi jogokat mások kizárásával gyakorolja a dolog (jelen esetben a bevásárlókocsi) felett.

A fentiekből tehát kiderül, hogy a bevásárlókocsi-lopás bűncselekmény, sőt

az egyenruhások akár igazoltathatnak is minket, ha az üzlettől messze rajtakapnak minket a kocsival.

Amennyiben a rendőri ellenőrzés során megállapítható, hogy a bevásárlókocsi nem az igazoltatott tulajdona, akkor szabálysértési vagy büntetőeljárás megindításának lehet helye.