Korábbi edzőit és csapattársait szidja a Manchester Unitednél megbukott focista

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL JOY SHOUTING KNEELING HEADSHOT
Eric Bailly nem tudott alapemberré válni a Manchester Unitedben
Vágólapra másolva!
A Manchester United játékosa, a jelenleg kölcsönben az Olympique Marseille-ben futballozó Eric Bailly szerint az angol csapatban bérelt helyük van a hazai játékosoknak, függetlenül attól, milyen teljesítményt nyújtanak.

A 28 éves elefántcsontparti hátvéd szerint a Unitednek ebből a szempontból a Chelsea-re kellene hasonlítania, és nem szabadna elfogultnak lennie az angol futballistákkal szemben.

A védő Ole Gunnar Soksjaer és Ralf Rangnick edzősége idején sem számított alapembernek, ezért úgy döntött, inkább kölcsönben a Marseille csapatához megy.

Az előző idényben Bailly bosszús volt amiatt, hogy Rangnick Harry Maguire-t tette a kezdőbe a Leicester ellen 4-2-re elveszített meccsen, amelyen az angol válogatott védő rendkívül gyengén játszott.

Bailly nyilvánosan megkérdőjelezte edzője döntését, mert a közösségi médiában egy olyan posztot kedvelt, amelyben a szurkolók őt szerették volna a United kezdőcsapatában látni.

A 2021/2022-es idényben Marcus Rashford és Luke Shaw is sokszor csak szenvedett, ezért az elefántcsontparti játékos szerint az MU-nak abba kellene hagynia a kedvencek szerepeltetését, hogy jobb eredményeket érjen el.

Eric Bailly nem tudott alapemberré válni a Manchester Unitedben Forrás: AFP/Carl Recine

mondta Bailly.

"Ten Hag karakteres ember, remélem, ő majd változtat ezen. Találkoztam vele, amikor aláírta a szerződését.

dicsérte a nyáron kinevezett holland trénert a 28 éves védő, aki egy évre került kölcsönbe a francia csapathoz, de kérdéses, hogy visszatérése után majd eladja vagy megtartja őt a United.

Bailly 2016-ban a Villarrealtól igazolt a Manchester Unitedhez, de az évek során nem tudott alapemberré válni. Saját elmondása szerint voltak nagyszerű meccsei, de azért nem nyújtott tartósan jó teljesítményt, mert egyik edzőjétől sem kapott állandó játéklehetőséget.

Forrás