Nagyon elszámolhatta magát az Apple az iPhone 14 Plus mobillal

Apple iPhone 14
Vágólapra másolva!
Egy neves elemző szerint az iPhone 14 Plus kereslete egyelőre még az elkaszált mini modellét is alulmúlja.
Vágólapra másolva!

Ming-Chi Kuo, az elismert elemző forrásai szerint érdekes képet festenek az Apple iPhone 14 mobilok eddigi előrendelései. Az iPhone 14 Pro Max iránti kereslet még a 13 Pro Maxét is felülmúlta, pedig az is elképesztő volt.

Apple iPhone 14 Forrás: apple

Az iPhone 14 Pro iránt állítólag akkora a kereslet, mint a 13 Pro iránt, vagyis hatalmas, de nem lett még nagyobb. Rossz minősítést kapott viszont a két alap iPhone 14 modell. Így a kereslet eltolódott a még drágább iPhone-ok irányába, a teljes széria eddigi eladásainak 45 százalékát adja az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus.

Kuo szerint az iPhone 14 Plus iránt még gyengébb a kereslet, mint az iPhone 13 mini iránt, pedig utóbbit pont az érdeklődés hiánya miatt kaszálta el az Apple. Állítólag azt várták, hogy a 14 Plus igazi slágermodell lesz, de most úgy tűnik, elszámolhatta magát az Apple. Persze korai még konkrét következtetéseket levonni, de szakértők szerint az Apple differenciálási terve eleve az, hogy a drágább, Pro modellek felé terelje a vevőket, jövőre ez még hangsúlyosabb lehet az eltérő funkciók miatt.