Történetének legnagyobb kihívása előtt áll a londoni tömegközlekedés

Vasútállomás, II. Erzsébet, II. Erzsébet halála,
2022, 09 September, LONDON, UNITED KINGDOM. In St Pancras station, portraits paying tribute to the Queen are displayed. Death of Queen Eliza-beth II Palace, British people are paying their tribute to the Queen of England who passed away on 8 September 2022. Photograph by © Herve Chatel / Hans Lucas 09 Septembre 2022, LONDRES, ROYAUME-UNI. Dans la gare de St Pancras, des portraits rendant hommage a la Reine sont affiches. Mort de la reine Elisabeth II les Britanniques rendent hommage a la Reine d Angleterre decedee le 8 septembre 2022. Photographie par © Herve Chatel / Hans Lucas (Photo by Herve Chatel / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
A Transport for London (Londoni Közlekedési Vállalat) előrejelzése szerint II. Erzsébet királynő temetése nagyobb logisztikai kihívást jelent majd a brit főváros tömegközlekedése számára, mint a 2012-es olimpia. A megnövekedett igények miatt ezért szerdától plusz járatokat indítanak, hogy minél többen leróhassák tiszteletüket a királynő előtt.
Vágólapra másolva!

A Transport for London még külön irányítóközpontot is létrehozott a gyászszertartás kapcsán, ugyanis a tervek szerint több mint 1 millió ember utazik a brit fővárosba, hogy lerója végső tiszteletét a királynő előtt. II. Erzsébet temetése szeptember 19-én lesz.

Az „Erzsébet-vonal" elindításáról a Londoni Közlekedési Vállalat (TfL) biztosa, Andy Byford így nyilatkozott:

A Londoni Közlekedési Vállalat mellett a nemzeti vasúttársaságok is további - főként éjszakai - vonatokat fognak indítani, sőt, még egyes felújítási munkákat is elhalasztottak a járművek közlekedése miatt.

Éjszakai sorbanállásra készülnek

II. Erzsébet királynő életének 97., uralkodásának 71. évében, a múlt csütörtökön halt meg Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján. Koporsóját a londoni parlament legősibb épületében, a Westminster Hallban ravatalozzák fel, A koporsót kedd este repülőgéppel szállították át a skót fővárosból, Edinburghból Londonba, és vitték a brit királyi család első számú londoni rezidenciájára, a Buckingham-palotába. Innen kerül majd át szerda délután az 1097-ben épült Westminster Hallba, a négynapos ravatalra.

A királynő előtt tisztelegő portrék láthatók a londoni St. Pancras vasúti fejállomáson. II. Erzsébet királynő 2022. szeptember 8-án halt meg. Forrás: Hans Lucas via AFP/Herve Chatel

Így nem meglepő, hogy a Buckingham-palota közelében található állomások már most is rendkívül forgalmasak, ezért a Transport for London arra kérte az utasokat, hogy lehetőség szerint kerüljék el a Green Parkot.

A főváros központja is várhatóan igen zsúfolt lesz az elkövetkező napokban, ezért a fővárosi Közlekedési Vállalat az autózást sem javasolja ott az embereknek.

Eközben a Heathrow repülőtérre érkező járatokat jórészt átirányítják, hogy a légi járművek hangja ne zavarja a királynő búcsúztatása kapcsán rendezett ünnepélyes felvonulásokat.