Óriási botrány Marseille-ben: rakétákkal dobálták egymást a francia és a német szurkolók - videó

fbl Horizontal
Olympique Marseille fans hold up flares during the UEFA Champions League, Group D football match, between Olympique Marseille (OM) and Eintracht Frankfurt at Stade Velodrome in Marseille, southern France on September 13, 2022. (Photo by NICOLAS TUCAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában az Európa-liga-címvédő Eintracht Frankfurt 1-0-ra nyert az Olympique Marseille otthonában. A német és a francia drukkerek már a meccs előtt is balhéztak, és a stadionban is botrányosan viselkedtek.

A Marseille-Frankfurt mérkőzést azt követően kezelték kiemelt biztonsági kockázatú eseményként, hogy múlt csütörtökön az OGC Nice-1. FC Köln Konferencia-liga-csoportmeccsen már összecsaptak egymással a francia és a német drukkerek, a találkozó emiatt közel egyórás csúszással kezdődött.

A kedd esti BL-mérkőzés előtt is balhéztak egymással a szurkolók, a francia rendőrök öt személyt vettek őrizetbe Marseille-ben a meccs előtti napon.

A drukkerek a Stade Velodrome Stadionban is botrányt okoztak, a megdöbbentő felvételen látható, hogy rakétákat dobáltak egymás szektorába.

A feszült hangulatú meccset a Frankfurt nyerte 1-0-ra, a győztes gólt Jesper Lindstrom szerezte az első félidő végén.