Vágólapra másolva!
Mind a négy légiósát lecserélte, és igyekezett minden poszton megerősíteni keretét az előző idény bronzérmese, a 2022–2023-as kosárlabdaidénynek új névvel nekivágó Arconic-Alba Fehérvár. A csapat az utolsó tervezett nyári érkezőjét a héten jelentette be, ezzel teljesnek tekinthető Matthias Zollner kerete.

"Arról nincs még pontos képünk, hogy a többi rivális hogyan erősített és változott, de azt gondolom, az Albának, már csak a tradíciói miatt is, mindig minimum a legjobb négy közé jutást kell megcéloznia, s erre esélyes is lehet a mostani keretünk" – mondta a Prémium Médiának Simon Balázs, a csapat ügyvezetője, miután hivatalossá vált, hogy az amerikai Adam Kemp lesz a fehérváriak negyedik légiósa a 2022–2023-as szezonban.

A korábbi válogatott irányítóból lett ügyvezető azt is elmondta, hogy Kemp nem az első választásuk volt a centerposztra, de a nyáron kiválasztott Brandon Walters nem ment át az orvosi vizsgálaton.

"Mind a négy légiósunkat lecseréltük, Quincy Ford és Quenton DeCosey az NB I-en belül váltott, így jól ismerjük őket és ők is jól ismerik a közeget, Isaiah Philmore pedig Franciaországban szerepelt a legutóbb" - mondta el Simon, aki a keret további változásairól is beszélt.

Az előző idény meghatározó játékosai közül még Omenaka Godwin és Lukács Norbert távozott, ugyanakkor sikerült megszerezni a válogatott irányítót, Somogyi Ádámot, és új szerződést kapott két saját nevelésű, az előző évadban bemutatkozott fiatal, Góbi Marcell és Takács Milán.

Simon Balázs szerint valamennyi új játékos jobb, mint az elődje volt,

így Fehérváron bíznak benne, hogy az előző, bronzéremmel zárt idényt is felül tudják múlni.

Október 1-jén Pakson kezdi az idényt az Alba Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

"Szerintem ugyanaz a négy-öt csapat küzd majd reális eséllyel a dobogóért, mint tette az előző kiírásban. Gondolok itt a bajnok Falcóra, a Körmendre, a Szolnokra, és arra számítok még, hogy az előző évi kisiklás után a Debrecen is erős lesz ismét. Mi leginkább magunkra szeretnénk koncentrálni, és arra, hogy még kiegyensúlyozottabb teljesítményt tudjunk nyújtani a bajnokság közben.

– tekintett előre Simon Balázs."