Vágólapra másolva!
Az Aston Villa futballistája pótbehívóval, Theo Hernandez (AC Milan) helyett került a keretbe, de védőtársához hasonlóan sérülés miatt kénytelen lemondani a szereplést. Didier Deschamps szövetségi kapitány ezúttal Adrien Truffert (Stade Rennes) számára küldött meghívót.

Digne előtt már Boubacar Kamara (Aston Villa) is pótbehívóját követően, sérülés miatt mondta le a szereplést, őt Adrien Rabiot (Juventus) pótlására szemelték ki. Szintén friss sérülése miatt nem játszhat a csapatkapitány Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), a nem teljesen egészséges Karim Benzema (Real Madrid), Paul Pogba (Juventus), N'Golo Kanté (Chelsea), Lucas Hernández (Bayern München) és Presnel Kimpembé (Paris Saint-Germain) pedig eleve nem volt elérhető ezúttal Deschamps számára.

Lucas Digne is megsérült Fotó: Csudai Sándor - Origo

A világbajnoksághoz hasonlóan a Nemzetek Ligájában is címvédő franciák az A divízióban négy fordulót követően nyeretlenek, és két ponttal az utolsó helyen állnak az 1. csoportban. Csütörtökön Ausztriát fogadják, három nappal később pedig az éllovas dánok vendégei lesznek Koppenhágában.

A franciákhoz kapcsolódó hír, hogy a szövetség felülvizsgálja a játékosok képi jogairól szóló megállapodást, miután sztárjuk, Kylian Mbappé jelezte: nem áll rendelkezésre azon a keddre tervezett szponzori fotózáson, amelyen a szövetséggel partneri viszonyban lévő gyorsétteremláncot és fogadóirodát támogatják.