Vágólapra másolva!
Néhány napon belül másodszor támadta meg egy sirály a hollandok világ- és Európa-bajnok kerékpárversenyzőjét, Bauke Mollemát a wollongongi világbajnokságon.

Valami piszkálja az ausztrál sirályok csőrét, ha a holland kerékpárosokról, különösen, ha Bauke Mollemáról van szó. A Trek-Segafredo bringása hazáját igyekszik képviselni az ausztráliai Wollongongban zajló világbajnokságon, de már másodszor zavarják meg ebben a helyi madarak. Előbb a hét elején támadt rá egy dühös madár az edzést tartó hollandokra, és közülük is a 2017-ben a vegyescsapat-időfutamban Európ-, majd két évvel később ugyanebben a kategóriában világbajnok Mollemát nézte ki magának.

Szerda délelőtt ismét meggyűlt a baja a sirályokkal, ekkor viszont már nem edzés, hanem verseny, a vegyescsapat-időfutam során, és ezúttal nem hátulról, hanem szemből érkezett a támadás:

Mollema a vasárnap közép-európai idő szerint hajnali 2.15-kor kezdődő mezőnyversenyen áll rajthoz legközelebb, addigra talán sikerül békét kötnie a szárnyasokkal.