Fantasztikus bravúr: Euroliga-főtáblás a DVTK női kosárlabdacsapata!

DVTK HUN-Therm, kosárlabda, női kosárlabda Euroliga, Kányási Veronika
Miskolc, 2022. október 12. Sevgi Uzun, a török (b) és Kányási Veronika, a diósgyőri csapat játékosa a női kosárlabda Euroliga selejtező második fordulójában játszott DVTK-Hun-Therm – Botas mérkőzésen a diósgyőri DVTK Arénában 2022. október 12-én.
Vágólapra másolva!
A női kosárlabda Euroliga miskolci selejtezőcsoportjában a DVTK HUN-Therm 75-54-re legyőzte a török Botaş SK együttesét, ezzel bebiztosította a szereplését a sorozat főtábláján.

Az Elitzur Ramla ellen aratott 26 pontos sikernek köszönhetően a biztos főtáblára kerülésért lépett pályára a remek hangulatú DVTK Arénában a miskolci csapat, amely

egy győzelem esetén története során először juthatott be Európa 16 legjobb csapata közé

– ám egy esetleges vereség sem döntötte volna végleg romba az Euroliga-álmokat.

Az első hat percben csak Cheridene Green volt eredményes a miskolciaktól, 6-7-es állás után azonban két triplának is köszönhetően négypontos előnnyel zárta az első negyedet a DVTK.

Darcee Garbint (jobbra) az egész meccsen nehezen tudták tartani a törökök Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A második tíz percet keddel ellentétben remekül kezdte a tavalyi Magyar Kupa győztese,

sorozatban 12 szerzett ponttal már 30-16-ra is vezetett,

majd a félidő folytatásában is nagyszerűen játszott, így a szünetben húsz pont volt a DVTK előnye.

A második játékrész elején összeszedte magát a Botaş, amely 46-33-ra zárkózott a 25. percben. Ekkor érkezett Völgyi Péter időkérése, ami hatásosnak bizonyult, hiszen a következő három támadásukból egyaránt kosarat értek el a miskolciak, így az utolsó negyed elejére ismét megnyugtatóbb különbség alakult ki a csapatok között.

Ez a különbség pedig a hajrában állandósult is Darcee Garbin vezérletével, így a szurkolóknak nem kellett izgulnia a továbbjutást illetően, és az utolsó percekben már állva ünnepelhették a történelmet író csapatukat.

Hatalmas volt a diósgyőri öröm, miután történelmet írt a csapat Forrás: FIBA

A háromcsapatos miskolci torna győztese ezzel bizonyossá vált, hogy a Diósgyőr lesz, amellyel

a csapat felkerült a sorozat tizenhatos főtáblájára, ahol többek között a Sopron Baskettel szerepel majd egy csoportban.

A selejtezőtornán csütörtökön az izraeli és a török gárda még megmérkőzik egymással, ám a két diósgyőri sikerrel eldőlt, hogy mindketten az Európa Kupában folytatják.

Eredmény, női kosárlabda Euroliga-selejtező:
DVTK HUN-Therm – Botaş SK (török) 75-54 (18-14, 25-9, 13-15, 19-16)