Huszonhárom kontaktlencsét kellett kiszedni egy nő szemeiből

Espionage - Illustration eye SPY LIGHT dark NSA kém kémek
ILLUSTRATION - A man's eye is lit up in Wuerzburg, Germany, 08 July 2014. Photo: KARL-JOSEF HILDENBRAND/dpa
Vágólapra másolva!
Huszonhárom kontaktlencsét kellett eltávolítani egy idős nő szemeiből. A feledékeny páciens egyszerűen a szemeiben felejtette a látást segítő eszközöket.
Vágólapra másolva!

A Futurism portál híre szerint a páciens, egy 70-es évei közepén járó idősebb nő, aki két év kihagyás után azért jelentkezett vizsgálatra, mert szemei fájtak és homályosan látott. Orvosa arra gyanakodott, hogy egy régi kontaktlencse darabja okozhatja a problémát, de első körben a szaruhártya sérülését sem zárta ki.

Némi érzéstelenítést követően a szemész megvizsgálta a nő alsó és felső szemhéjait, de némi váladékon kívül semmit sem talált. Az alaposabb vizsgálat eredménye azonban még a szakembert is megdöbbentette.

A beteg szemeiben 23 kontaktlencsét találtak.

„20 éves pályafutásom alatt nem találkoztam még hasonló esettel" – nyilatkozta a nő kezelőorvosa, Katerina Kurteeva, aki szerint még a beteg sem hitte el a diagnózist.

A kontaktlencsék össze voltak tapadva, ennek ellenére eltávolításuk komplikáció nélkül, sikeresen lezajlott. A beavatkozásról videót is készítettek.

Szerencsére a páciens szemei nem szenvedtek maradandó károsodást, és egy hónappal az operáció után ismét rendesen lát. Orvosa tanácsa ellenére azonban ismét elkezdett kontaktlencsét viselni.