Észak-koreai stílusú LCD-tévéket kapnak ajándékba a katonai akadémia oktatói

Észak Korea, Észak Korea 90. évforduló, katonaság, katonai felvonulás, hadsereg, katonaság, hadászat, ünneplés, ünnep, Kim Jong Un, Kim Dzsong Un
This picture taken on May 1, 2022 and released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on May 2, 2022, shows North Korean leader Kim Jong Un greeting students and working youths during the military parade to mark the 90th founding anniversary of the Korean People's Revolutionary Army (KPRA) in Pyongyang. (Photo by KCNA VIA KNS / AFP) / South Korea OUT / ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS / THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE --- /
Vágólapra másolva!
Számos rendezvénnyel készülnek Phenjanban Kim Dzsong Un észak-koreai vezető alma matere alapításának 70. évfordulójára. Politikai események mellett a "Legfelsőbb Vezető" nagyságáról szóló tanulmányi ülésekre, és az oktatók számára kitüntetések és elismerő oklevelek, valamint LCD televíziók átadásra is sor kerül ezen a napon. 
Vágólapra másolva!

Az 1952. október 28-án alapított és az állam alapítójáról, Kim Ir Szenről elnevezett iskola a Koreai Néphadsereg tisztjei számára létrehozott, a középfokú szint után elérhető oktatási intézmény, Észak-Korea legjelentősebb katonai akadémiája.

A Daily NK phenjani forrása elárulta, hogy az egyetem utasítást kapott a jeles alkalom okán számos politikai esemény, köztük a Legfelsőbb Vezető nagyságáról szóló tanulmányi ülések megszervezésére.

Az államalapító Kim Ir Szen emlékműve Phenjanban Forrás: Wikipedia

Az összes rendezvény szervezésének irányítója és anyagi támogatója a Központi Bizottság és a hadsereg Általános Politikai Irodája.

Az előkészületek kötelező elemeként minden oktatónak és diáknak kötelező mélyen elmerülni a Nagy Hármak (Kim Ir Szen, Kim Dzsong Il és Kim Dzsong Un) életében és munkásságában,

különös tekintettel Kim Dzsong Il eredményeire és Kim Dzsong Un diákkori forradalmi tevékenységére. A kapcsolódó tanulmányi anyagok részletesen ismertetik Kim Dzsong Il érdemeit, kiemelve, hogy haláláig azon dolgozott, hogy a Kim Ir Szen Katonai Akadémiát - mint a párt számára megbízható katonai kádereket kibocsátó intézményt - megerősítse, és a világ legjobb katonai akadémiájává fejlessze.

Az ismeretanyag kiemeli továbbá, hogy "az intézmény a dzsucse ideológián alapuló katonai oktatás legnagyobb csarnokaként tündökölhet tovább, köszönhetően annak, hogy a jelenlegi vezető is itt tanult." A dzsucse az észak-kroeai állami ideológia egyik alappillére, amely különböző kommunista eszmeirányzatokat vegyítve az ország teljes önellátására helyezi a hangsúlyt, mind anyagi, mind szellemi érteleben.

Az intézmény épületéről korábban készült felvétel:

Amikor Kim Dzsong Un elkezdte tanulmányait az iskolában, elhatározta, hogy a Mangjongde-család (ez az ország vezetőit adó család elnevezése) képviselőjeként "egyesíti a hazát és erős nemzetet épít, a nemzet méltóságát verhetetlen katonai erővel demonstrálva" - szól a hivatalos propaganda. A Központi Bizottság és a hadsereg Általános Politikai Irodája a hírek szerint azon munkálkodik, hogy az október hónapot az iskola közössége arra használja fel, hogy magas szintű politikai szenvedéllyel és ragyogó tanulmányi eredményekkel dicsőítse az akadémiát.

Kim Dzsong Un katédok körében Forrás: AFP/Str

A forrás szerint az évforduló napján kitüntetésekkel és dicséretekkel készülnek az iskola oktatói számára, sőt tévékészülékeket is ajándékoznak majd.

A hírek szerint "az észak-koreai stílusú LCD-televíziók" alkatrészeit már külföldről importálták,

így viszonylag modernnek mondhatók.

Az észak-koreai állami média által korábban közzétett kép tévék összeszerelését végző phenjani gyárból:

Az egyetem történetében ez az első ilyen nagyszabású esemény, korábban csupán ennél jóval bensőségesebb módon emlékeztek meg az 5. illetve a 10. éves évfordulókról.

Forrás: Daily NK