Bejelentették minden idők legexkluzívabb vonatának indulási évét - képek

Orient Express, vonat, vasút, luxus, utazás, vagon
Vágólapra másolva!
Az Orient Express története már több mint egy évszázados múltra tekint vissza. A Georges Nagelmacker által az 1800-as évek végén elindított első szerelvény elegáns kocsijait azonban most egy neves francia építész, Maxime d'Angeac teljesen újragondolta. A tervek szerint a 2025-tól zakatoló Orient Express 2.0 fényűzőbb lesz, mint bármikor a történelem során.
Vágólapra másolva!

Az Orient Expressz (röviden: VSOE) egy 1882 óta közlekedő luxusvonat, amely eredetileg Nyugat-Európát kötötte össze Kelet-Európával.

Az Orient Express kívül éppolyan elegáns és fényűző, mint a berendezése Forrás: Venice Simplon-Orient-Express / Facebook.com

A különleges vonat - bár 2009-ben megszűnt állandó menetrend szerint közlekedni -, az eredeti szerelvényeivel, nosztalgiajáratként napjainkban is jár a London-Velence, illetve az eredeti, Párizs-Isztambul útvonalon.

A luxusvonatot a francia Accor vendéglátó csoport üzemelteti, a vállalat tervei szerint a szerelvényeket hamarosan jelentősen átalakítják annak érdekében, hogy az a legigényesebb utasok számára is vonzó legyen. Ezekből az elképzelésekből látható alább előzetes.

A 2025-ben debütáló Orient Express 2.0-ról kiszivárgott látványterveket alább mutatjuk:

Maxime d'Angeac, francia építész az elmúlt 20 évben olyan luxusdivatházakkal dolgozott együtt, mint például a Daum, a Hermès vagy a Guerlain. Az Orient Expresshez készített csillogó tervei megvalósításában pedig, ezúttal a legjobb francia kézműves iparosmesterek segítik.

Az 1920-as évek jegyeit követve a mozdonyokban bársony bútorok, szemet gyönyörködtető lámpatestek és plüssszőnyegek lesznek.

A bárkocsi különleges üvegpultja René Lalique francia ékszerész munkája, az asztalokon pedig speciális órákat helyeztek el, amelyek koktél- és vacsoraidőben is csörögnek, sőt még hívógombok is vannak rajtuk, egy a pezsgő, egy másik pedig a személyzet számára. Az előkelő lakosztályok mindegyikben található lesz egy hímzett fejtámlájú, hatalmas ágy, egy tágas kanapé, saját fürdőszoba, valamint gardrób is.