Nem viccelnek: Az egyik baloldali propagandaoldal szerint nem jó a szakmai munka a Fradiban

2022.10.27., Budapest, Gruopama Aréna, Groupama, Fradi, FTC, Monaco, labdarúgás
Vágólapra másolva!
A baloldali propagandaoldalak nem szenteltek túl sok mondatot arra, hogy beszámoljanak az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb magyar focieredményéről, a Ferencváros Európa-ligás csoportelsőségéről. Pontosítsunk: magyar klubcsapat ekkora sikert a 80-as évek közepén ért el, a Videotonra gondolunk. A Telex vagy a 444 lapításán nem csodálkozunk, hiszen nyilvánvalóan nem erre számítottak. Ami meglepő: a baloldali propagandamédiumokhoz csatlakozó Eurosport internetes újság úgy köszöntötte a meccset, hogy azon elmélkedett: nem elég jó a szakmai munka a Fradiban. Feltehetően az oldal "szakemberei" pontosan meg tudják ítélni a világ tíz legjobb edzője közé választott Csercseszov munkáját. 
Vágólapra másolva!

Miközben a Ferencváros az elmúlt évtizedek legnagyobb klubsikerét érte el azzal, hogy bejutott a legjobb 16 közé az Európai Ligában, csoportgyőztesként, egy fordulóval a befejezés előtt ráadásul, addig a baloldali propagandaoldalak ezt meglehetősen szikáran kezelték. Ez abból a szempontból meglepő, hogy amikor a magyar válogatott, vagy éppen valamelyik magyar klubcsapat kiesik a nemzetközi kupából, akkor több cikket is szentelnek annak, hogy - szerintük - milyen rossz a magyar foci.

A baloldali propagandaoldalak nem sok figyelmet szenteltek a Ferencváros hatalmas nemzetközi sikerének Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Soros-blog csupán éjfél után tett ki cikket arról, hogy a Monaco elleni döntetlennek köszönhetően a Fradi megnyerte a csoportját.

A volt indexesek Telex nevű blogja sem szentelt sok karaktert a Fradinak. Péntek délelőtt már nem is volt látható az oldal felső részén az erről szóló tudósítás. A saját munkatársai által Trükkös Zotyónak gúnyolt Varga Zoltán vörösbáró propagandaoldala, a 24 sem kezelte kiemelt helyen a Ferencváros sikerét. A személyes hazugságok sorával lebukott Szauer Péter lapja, a hvg pedig inkább egy zavaros baloldali alakkal, a Vígszínházból elzavart színésszel, Molnár Áronnal foglalkozott (és hízelgett) vezető helyen a Fradi sikere helyett.

A baloldali portálokat nézve tehát az az érzés alakul ki bennünk, hogy minden bizonnyal sokkal jobban örültek volna a Fradi vereségének és kiesésének, mivel azzal ismételten a kormány ellen lehetett volna hergelni.

Ennél is nevetségesebb volt, hogy a meccs előtt az Eurosport egyre propagandisztikusabb internetes oldalán arról írtak, hogy Kecskeméten jobb a szakmai munka, mint az Üllői úton. A Kecskemét persze valóban nagyon jól szerepel az NB1-ben, újonc létére különösen, minden tiszteletet meg is érdemel a kecskeméti csapat, tehetséges edzőjük van, csak örülni lehetne, ha az Eurosport foglalkozik velük, népszerűsíti a csapatot. De megmosolyogtató, ha a Fradival vetik össze és azt a bölcsességet írják, hogy rosszabb a szakmai munka a Ferencvárosnál. Természetesen ők sem gondolják komolyan, hogy a világ tíz legjobb edzője közé választott Csercseszov, aki bajnokságot nyert a Fradival, Európában pedig páratlanul sikeres a csapatával, nem végez tökéletes munkát. Mindenesetre, írni mást írtak. Hogy miért, nem nehéz kitalálni.