A saját tanítványait trágárul mocskoló Véber Györgyről döntött az MLSZ

Véber Györgyöt eddig nem rúgta ki az Újpest
Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottságának (FEB) csütörtökön lezárult a vizsgálata Véber György ügyében, aki az újpestiek U19-es csapatának vezetőedzőjeként nyomdafestéket nem tűrő szavakkal sértegette a tanítványait egy MTK elleni bajnokin. Az MLSZ emellett számos NB I-es klubot is megbüntetett a közelmúltbeli tetteikért.

„Az MLSZ illetékes fegyelmi bizottsága

2023. február 28-ig eltiltotta a labdarúgó-mérkőzésektől

a sportszakemberhez nem méltó magatartást tanúsító Véber György vezetőedzőt" – áll a közleményben.

„A bizottság az ítélet meghozatalakor figyelembe vette Véber György nyilvános bocsánatkérését. A bizottság indoklásában kifejtette, hogy az eljárás alá vont sportszakember olyan személy, akinek a tevékenységét mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény gyakran figyelemmel kíséri, így

az általa kimondott szavaknak és megtett cselekedeteknek a hazai labdarúgásra vonatkozóan az átlagosnál nagyobb súlya van, ezért tőle fokozottan elvárható, hogy olyan példát mutasson, amely a labdarúgásra vonatkozóan pozitív példaként szolgál.

Véber György jelen ügy alapjául szolgáló obszcén, trágár megnyilvánulásai azonban a labdarúgás megítélésére rendkívül káros és negatív hatást gyakorolnak" – indokolta meg a döntést a FEB.

Véber mellett az OTP Bank Ligában szereplő klubok mérkőzéseit is megvizsgálta a FEB, és több csapatot is pénzbírsággal vagy szektorbezárással büntetett.

A Budapest Honvédot, a ZTE-t, a DVSC-t és az FTC-t "a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása)" pénzbüntetés megfizetésére kötelezték, továbbá

a Fradit a soron következő hazai bajnokiján (vasárnap a Zalaegerszeg ellen) a Groupama Aréna „B3" szektorának a lezárásával is büntették.