Elon Musk megvonta a Twitter dolgozóitól az ingyenes irodai ebédet

Elon Musk And Twitter Photo Illustrations elon musk emblem feed social media tech Twitter profile phone screen illustration photo Krakow Poland September NurPhoto Horizontal COMPANY ECONOMY FINANCE ICON ILLUSTRATION LOGO PROFILE BOARD TECHNOLOGY TWITTER
Elon Musk's Twitter profile displayed on a phone screen is seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on September 15, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A legújabb hírek szerint a Twitter új tulajdonosa, Elon Musk, most az irodai dolgozók "ingyenes ebédjét" is megszünteti. A cég a San Franciscó-i központban működő, a dolgozóknak eddig térítésmentes étkezést biztosító menza növekvő költségeit sokallja - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

Mint ismert, Musk nemrég a Twitter alkalmazottak felét már elbocsátotta - majd állítólag visszavette őket -, a többieknek pedig azonnali hatállyal megszüntette az otthoni munkavégzés lehetőségét, és utasította őket, hogy azonnal térjenek vissza az irodába teljes munkaidőben. A legfrissebb hírek szerint most a dolgozói ingyenes déli étkezést mondta le az új tulajdonos.

Elon Musk Twitter fiókja Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Musk szerint az ingyenes ebédet biztosító menza "különösen bizarr" volt, tekintve, hogy szinte senki sem jött vissza étkezés után az irodába.

A döntését az árak növekedésével is indokolta, ahogy posztjában írja: a Twitter éves szinten 13 millió dollárt költ a központban dolgozók étkezésére, azonban az a fura helyzet állt elő, hogy többen készítik el a reggelit, mint ahányan azt elfogyasztják, vacsorát pedig már egyáltalán nem szolgálnak fel, mivel addigra senki sem tartózkodik már az irodában. Az elmúlt 12 hónapban egy felszolgált ebéd becsült költsége pedig túlszárnyalta a 400 dollárt is.

Az intézkedést természetesen heves kritika érte a dolgozók részéről. Egyébként Musk eddigi kéthetes Twitter-főnöki megbízatása enyhén szólva is rázós volt. A világ leggazdagabb embere számos per elé néz a közeljövőben, például azért, mert a Twitter teljes 7.500 fős személyzetének mintegy felét rövid határidővel, és csupán emailes tájékoztatás útján bocsátotta el.