Így fogadta Benjamin Netanjahu Novák Katalint - videó

Vágólapra másolva!
Jeruzsáelemben tárgyalt Benjamin Netanjahu, megválasztott izraeli kormányfővel Novák Katalin  köztársasági elnök. A magyar államfő szerdán reggel Isaac Herczoggal, a zsidő állam elnökével tárgyalt.  
Vágólapra másolva!

Novák Katalin szerda délelőtt megbeszélést folytatott Benjamin Netanjahu, Izrael újonnan megválasztott miniszterelnökével Jeruzsálemben

Az államfő a találkozóról Facebook-oldalán azt írta, „Izrael és Magyarország közötti szoros együttműködés alapját a függetlenséggel, a biztonsággal és a nemzeti identitással kapcsolatos azonos felfogás adja. A politikai, családügyi, védelmi és gazdasági kapcsolatainkat még szorosabbra fűzzük a jövőben."

Hozzátette, „Netanjahu bátor politikus, aki világos elképzelésekkel rendelkezik. Mai találkozónkon beszéltünk a közel-keleti térség és az orosz-ukrán háború kihívásairól, valamint arról, mit tehetünk a mielőbbi béke érdekében".

A magyar államfő korábban Isaac Herczog államfővel találkozott.

Novék Katalin még kedden ellátogatott a jeruzsálemi holokauszt emlékközpontba, a Jad Vasem Intézetbe, ahol holokauszt túlélőkkel beszélgetetett. A látogatás során Novák Katalin a magyar honvédelmi miniszter társaságában megtekintette az izraeli Vaskupola rakétaelhárító-rendszer működését is.