Egyelőre mégsem lesz kizárólag streamingre kihegyezett Xbox

microsoft xbox series kontroller controller gamepad videojáték gaming gamer
Xbox Series kontroller
Vágólapra másolva!
A Microsoftnak már egy ideje működik a saját felhős játékszolgáltatása, az Xbox Cloud Gaming, így egy ideje már terjedtek a belsős információk azzal kapcsolatban, hogy a vállalat kihozna egy olyan pici konzolt, amit kifejezetten erre hegyeznek ki.
Vágólapra másolva!

Az is kiszivárgott, hogy a Keystone kódnév alatt készül a masina, és céljának megfelelően önmagában nem is lenne képes játékok futtatására, kizárólag a felhőből tudna streamelni. Nem sokkal később (valószínűleg direkt) feltűnt a készülő eszköz egy fotón, amit Phil Spencer, az Xbox-részleg főnöke posztolt ki Twitterre.

A kép legtetején látható apró fehér dobozka lett volna a Keystone. Forrás: Phil Spencer / Twitter

A Keystone azonban mégsem fog megjelenni. Erről maga Phil Spencer beszélt, aki ezzel el is ismerte, hogy valóban dolgoztak az eszközön, de azt egyelőre túl drágának ítélték. Számításaik szerint körülbelül 99 és 129 dollár közötti árat tudtak volna megcélozni, amihez ha még hozzácsomagolnak egy kontrollert, máris 200 dollár környékén jártak volna.

Ez pedig Spencer szerint sok egy kizárólag streamelésre alkalmas konzolért, főleg úgy, hogy egyébként a Microsoft egy "rendes" konzolt is árul viszonylag olcsón az Xbox Series S képében, aminak az ajánlott fogyasztói ára 299 dollár, de különböző akciók keretében néha még ennél is olcsóbban beszerezhető.