Gulyás Gergely: Magyarország a konzervatívok reménysége

GULYÁS Gergely; PALKOVICS László Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztató
Budapest, 2022. november 14. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban 2022. november 14-én. A miniszter bejelentette, hogy önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról döntött a kormány. Közölte azt is: Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondását elfogadta a kormányfő. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
„Valamivel támadni kell, mert az eredmények magukért beszélnek. A támadás alapja pedig az, hogy aki 2022-ben nem liberális, az nem lehet jó demokrata" – fogalmazott a miniszter.
Vágólapra másolva!

A Mexicoban megrendezett CPAC-en Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter is felszólalt - írja a Mandiner.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Forrás: MTI/Kovács Tamás

Gulyás elmondta:

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szólt arról is, hogy az igazság keresése közben nem szabad megfeledkeznünk egy alapvető elemről! Soha nem felejthetjük el, hogy honnan származunk, hol vannak a gyökereink, ami egyben azt is jelenti, hogy tiszteletben kell tartanunk a konzervatív alapértékeinket: az egyéni szabadságjogot, a jogállamiságot, a költségvetési felelősséget, a szabad piacokat, a keresztény örökséget és az emberi méltóságot!

Gulyás feltette a kérdést, hogy miért vagyunk tehát ennyire érdekesek nemcsak konzervatív barátainknak, hanem a haladó liberálisoknak is szerte a világon? A világ vezető mainstream média platformjai sokkal jelentősebb teret adnak a magyarországi tudósításoknak, mint akár a tízszer nagyobb országoknak. A liberális médiumok általában a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort Donald Trump elnökkel, Bolsonaro elnökkel, Erdogan elnökkel együtt emlegetik, és most Netanjahu ismét csatlakozik majd ehhez a klubhoz. Gratulálunk izraeli barátainknak, akik nagyszerű győzelmet arattak - tette hozzá.

Gulyás szerint természetesen hatalmas különbségek vannak az országok és a vezetők között, de valóban miért van, hogy egy ekkora ország, mint a mienk, ilyen nagy fontossággal bír, mint a világpolitika egyéb szereplői? Miért próbálnak ellenfeleink elpusztítani minket, és kizárni minket a politikai színtérről ugyanolyan erővel és dühvel, mint Brazília konzervatív elnökét, vagy a világ legerősebb hatalmának, az Amerikai Egyesült Államoknak a korábbi elnökét?

A válasz egyszerű: Magyarország a konzervatív blokk reménysége lett a szabad világban.

Ez a bizonyíték arra, hogy a konzervatív kísérlet sikeres lehet. Megszakítás nélkül négy választást nyertünk 2010 óta, mindegyiket elsöprő többséggel. Idén májusban az emberek 54 százaléka szavazott ránk 12 évnyi kormányzás után. Ha megbízható és igaz információ terjedne el hazámról, ez komoly kockázatot jelentene a baloldali és a progresszív liberálisok számára, mert mások is követni kezdenék a példánkat. Ezért hazudik a mainstream média Magyarországról egész nap. Ezen hazugságok és ezek az álhírek, a hírhamisítás, az igazság elhallgatása, ez a nyugati liberális progresszív média alapkritériuma - tette hozzá.

Gulyás: Megháromszorozódott a családok támogatása

Gulyás szerint ez világosan megmutatta a különbséget, a szakadékot az ideológia és a valóság között. Nálunk egyedülállóan 9 százalékos társasági adó, egykulcsos adó van, illetve 15 százalékos személyi jövedelemadó. Magyarország a GDP-jének 5 százalékát költi családtámogatásra. 2010-hez képest megháromszorozódott, és ez a legmagasabb arány az Európai Unióban. Persze ilyen számokról tilos a médiában írni, ezt titokban kell tartani, de az eredményeink önmagukért beszélnek, így ellenségeinknek másra van szükségük, hogy Magyarországot támadják.

Gulyás elmondta, akik úgy gondolják, hogy a migráció integráció nélkül veszélyes a társadalomra, azok nem tisztelik az emberi méltóságot. Úgy gondolják, hogy akik hisznek a konzervatív média fontosságában, a mainstream liberálisok ellen, ők a sajtószabadság ellen vannak. Ezért mondjuk azt, hogy a progresszív liberalizmus egyszer a XIX. században még sokat tett a szabadságért, ma viszont a szabadság legnagyobb ellensége, kerékkötője lett.

Ma a szabad világban mindenki úgy beszél ezen értékek fontosságáról beszél, hogy az egész életükben szabadságban, demokráciában és jogállamban élte. Magyarország ezen közben az egyik olyan kivétel, kevés kivétel, amelynek konzervatív vezetői elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállamiság mellett, még a kommunista diktatúra alatt is. Olyankor is, amikor ez még nem volt divatos, sőt üldözték és büntették. Következésképpen mi, a konzervatív világ tagjai, akik itt összegyűltünk, legyünk büszkék arra, hogy legfontosabb közös célunk az, hogy szolgáljuk azt az országot, amely a hazánk. Meg kell osztanunk a tapasztalatainkat, támogatnunk kell egymást, és élveznünk kell a nemzetközi konzervatív együttműködés előnyeit! Mindannyiukat meghívom Magyarországra, csodálatos fővárosunkba, amely a CPAC 2023-at fogja megrendezni májusban - zárta beszédét a Miniszterelnökség vezetője.