Aggódnak a mobilszolgáltatók az 5G miatt

civo x51 5g
Vivo X51 5G
Vágólapra másolva!
Elcsitult az újdonság körüli felhajtás, félteni kezdték az óriási befektetéseiket.
Vágólapra másolva!

Hosszú dobpergést követően az elmúlt években világszerte megkezdődött az 5G-s mobilhálózatok aktiválása, az első időkben csak a csúcsmobilok tudtak csatlakozni hozzájuk, de mostanra a középkategóriában is megszokottá vált a támogatásuk. A borítékolhatónak megfelelően a közelmúltig óriási volt a fogyasztói érdeklődés a nagy sebességű mobilnetezést ígérő 5G-s készülékek iránt, ám a Financial Times beszámolója szerint kezdenek erősen lehűlni a kedélyek, egyre kevésbé szempont az új telefont vásárolni kívánók számára a technológiával való kompatibilitás.

A jelek szerint kijózanodtak a vevők, az új mobiljaik kiválasztásakor a hétköznapi előnyök egyre inkább felülírják az 5G-kompatibilitás iránti igényt Forrás: Vivo

A jelenség elsőként a délkelet-ázsiai piacokon ütötte fel a fejét, ahol az elsők között váltak elérhetővé az 5G-s hálózatok és telefonok. A Canalys piackutató cég szerint az érintett piacokon az idei második negyedévben egyértelműen csökkent az 5G-s készülékek iránti érdeklődés, 7 százalékkal kevesebb, 24,5 millió fogyott belőlük.

– állítja Le Xuan, a Canalys elemzője.

Ugyan az 5G-s mobilok iránti igény csökkenésében minden bizonnyal a gazdasági nehézségek is szerepet játszanak, azonban az elemző szerint a probléma gyökerét inkább az jelenti, hogy jelenleg nem láthatóak az 5G fogyasztók számára kínált gyakorlati előnyei, a hétköznapi használat során a 4G is teljesen megfelel a célnak.

A helyzetnek nem örülnek a mobilszolgáltatók, hiszen óriási pénzt öltek már bele és kívánnak még elkölteni az 5G-s hálózataik kiépítésébe, a tendencia láttán

aggódni kezdtek a befektetéseik megtérülése miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!