Ilyen árakon jöhetnek az új generációs SSD-k

cfd gaming pcie pci express 5.0 ssd háttértár
Január végén kaphatják meg a CFD Gaming csúcstempójú és méregdrága SSD-jét a japán vásárlók
Vágólapra másolva!
Jó ideig a tehetősek játékszerei lehetnek a PCI Express 5.0 felületű háttértárak.
Vágólapra másolva!

Mostanra az Intel és az AMD térfeléről is megérkeztek az első PCI Express 5.0 csatolófelületet támogató alaplapi lapkakészletek és processzorok, azonban az adatátviteli szabványt használó, M.2 formatervű SSD-k még nem kaphatóak. Pár hónapja a vezérlőchipeket tervező Phison azt állította, hogy az első fecskék idén ősszel kerülhetnek piacra, ám ez nyilvánvalóan nem történt meg.

Január végén kaphatják meg a CFD Gaming csúcstempójú és méregdrága SSD-jét a japán vásárlók Forrás: CFD Gaming

A jelek szerint kevés gyakorlati jelentősége van a csúszásnak, a japán Kakaku piactér kiszivárogtatta a szintén japán CFD Gaming gyártó PCIE 5.0 szabványú SSD-meghajtóinak árait. A nemhogy hűtőbordával, de rögtön hűtőventillátorral ellátott termékcsalád még a PCIE 5.0-s meghajtók között is prémium kategóriás lesz, a tagjai papíron 10 GB/s szekvenciális olvasási sebességet, 9,5 GB/s szekvenciális írási sebességet, továbbá 1,5 milliói IOPS véletlenszerű tempót kínálnak majd.

A piactér mostanra törölt termékadatlapjai szerint a korai vásárlók várhatóan 2023 januárjának végén kapják majd meg a termékeket, méghozzá a következő árakon:

  • 1 TB – 57 420 jen (165 ezer forint),
  • 2 TB – 114 840 jen (331 ezer forint),
  • 4 TB – 229 680 jen (662 ezer forint).

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!