Hihetetlen, elzárt helyek a világban, ahova senki sem mehet - elképesztő felvételek

érdekesebb hely
Entering Area 51 Sign On A Fence At The Military Base In The Nevada Desert At Sunset
Vágólapra másolva!
A technika elterjedésével már szinte lehetetlennek tűnik, hogy a bolygó egyes részeit még mindig titkok övezzék. Ráadásul minél kevesebbet tudunk ezekről az úti célokról, annál vonzóbbá válnak. A következő fotókon olyan helyeket mutatunk, ahová sehogy, vagy csak nagyon kivételes engedéllyel léphetünk be, sokszor akár az életünket kockáztatva.
Vágólapra másolva!

Titkos katonai bázisok, rendkívül sérülékeny történelmi helyszínek, vagy épp életveszélyes természeti kincsek, a most következő összeállításban olyan helyszíneket mutatunk, amelyekre szinte lehetetlen a bejutás, ennek ellenére mágnesként vonzzák a kíváncsiskodókat:

Az 51-es körzet:

Az 51-es körzet az Amerikai Egyesült Államok egyik legtitokzatosabb helye. A CIA szerint a telepen a hidegháború éveiben kifejlesztett szupertitkos kémrepülőgépek kísérleti tesztjei folytak, így valószínűleg ez állhat az 51-es körzetet a földönkívüliekkel összekötő korábbi híresztelések hátterében. A hivatalos verzió szerint az 51-es körzet még mindig az a helyszín, amelyet távoli elhelyezkedése miatt az Egyesült Államok légiereje és a CIA tesztterületként használ. Ha ez igaz, akkor logikus, hogy miért tiltják a helyet a nyilvánosság számára.

Az 51-es körzet Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Mr Doomits/Shutterstock. No use without permission./Mr Doomits

A "kígyók szigete":

Brazília partjaitól 140 kilométerre van egy aprócska sziget, amit Ilha da Queimada Grandénak, más néven Snakes Island-nak, azaz a „kígyók szigetének" hívnak, és a világ egyik legveszélyesebb helyeként tartanak nyilván. Egyes becslések szerint a sziget minden négyzetméterén él egy csúszómászó. És ezek nem pusztán ártalmatlan fűkígyók, amelyek csak megjelenésükkel ijesztik meg az embert. A szigeten élő kígyók ugyanis a világ legveszélyesebb fajai. Köztük van az aranylándzsás vipera is, amelynek mérge szinte megolvasztja a húst a harapás körül. Napjainkban a brazil kormány tiltottnak nyilvánította a szigetet. Senki sem él ott, és csak a haditengerészet vagy bizonyos kutatócsoportok járnak oda. Legalábbis legálisan.

Snakes Island Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 Edson Campolina/Shutterstock. No use without permission./Edson Campolina

Elátkozott erőd:

Jaipur és Alwar között Rajasthanban hevernek az egykor csodálatos királyság romjai. Az erődöt Amber Kachwaha uralkodója építette legfiatalabb fia számára és virágzott egészen 1783-ig, amikor is egy éhínség menekülésre kényszerítette az ott élő falusiakat. A helyi legendák szerint a királyság romba dőlésének oka az volt, hogy az erődöt megátkozták. A Times of India szerint ez az egyetlen „jogilag elismert" kísértetjárta hely Indiában, és a kormány engedélye szükséges ahhoz, hogy hajnal előtt vagy napnyugta után be lehessen lépni.

Az elátkozottnak hitt Bhangarh Fort Indiában Forrás: NurPhoto via AFP/Vishal Bhatnagar/NurPhoto/Vishal Bhatnagar

A gyilkos törzs szigete:

Az Andamán- és Nikobár-szigetekhez tartozó Északi-Szentinel-sziget az idegengyűlölő szentineléz törzs otthona. A törzs már több mint 50 ezer éve él a szigeten, jelenleg az indiai kormány védelme alatt. A sziget szigorúan tilos minden látogató számára, ugyanis a helyiek rendkívül agresszívan védik a területüket, és kegyetlenül végeznek a betolakodókkal.

Az Északi-Szentinel-sziget Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 vivaswa/Shutterstock. No use without permission./Vivaswa

A cikk folytatódik, lapozzon!