Zelenszkij beszélni akart a vébédöntő előtt

Netherlands v Argentina: Quarter Final - FIFA World Cup 2022 Argentina,FIFA,Football,Lusail City,Netherlands,Qatar,Soccer,spo Horizontal
Az őr lezuhant
Vágólapra másolva!
A CNN értesülése szerint a FIFA állítólag elutasította Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azon kérését, hogy a foci vébé vasárnapi döntője előtt videóüzenetben beszéljen.
Vágólapra másolva!

Nem ez az első alkalom, hogy Zelenszkij ilyet kért, beleértve az izraeli parlamentet, a kneszetet, az amerikai törvényhozást, a Grammy-díjátadót, a cannes-i filmfesztivált és a G20-csúcstalálkozót - sorolja a Magyar Hírlap.

A FIFA viszont mindent megtett annak érdekében, hogy elkerülje a politikai nyilatkozatokat a 2022-es katari világbajnokságon, ami kritikákat váltott ki azoknál, akik tiltakozni akartak az arab országnak a vendégmunkásokkal és az LMBTQ-közösséggel szembeni bánásmódja miatt.

A FIFA nem engedi, hogy az ukrán elnök beszédet mondjon a vb-döntő előtt Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Evrim Aydin

Eredetileg hét európai ország azt tervezte, hogy a csapatkapitánya a OneLove karszalagot viseli a mérkőzései alatt, de a FIFA szankciói miatt ettől elálltak. A német játékosok azonban a nyitómeccsükön tiltakoztak a döntés ellen azzal, hogy befogták a szájukat a csapatképen.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!