Közel 30 embert még mindig keresnek az elsüllyedt thaiföldi hadihajó tengerészei közül

Vágólapra másolva!
Korábban beszámoltunk róla, hogy elsüllyedt egy thaiföldi hadihajó hétfőre virradóan a Thai-öbölben. A legénység tagjai közül 29 főt még mindig keresnek. 
Vágólapra másolva!

Az óriási hullámok következtében beömlő víz a hajó elektronikai rendszerének meghibásodásához vezetett.

A 105 fős legénységet szállító hadihajó elsüllyedt,

miután a kapitány elveszítette uralmát a jármű felett. A kutatócsoportoknak eddig 76 embert sikerült kimenteniük. Az egyik férfi két éjszakát töltött a hivaros tengeren miután rátaláltak.

A legénység közel egyharmadát még mindig keresik.

A haditengerészet nem erősítette meg egyik tengerész halálhírét sem. A thaiföldi légierővel közösen folytatják kedden a kutatást négy haditengerészeti hajón több száz tiszttel, valamint több helikoptert is bevetettek, hogy átvizsgálják a területet - írja a BBC.

Pichai Lorchusakul admirális, a haditengerészet egyik parancsnoka korábban azt vízionálta, hogy

a kutatócsapatoknak két napjuk van arra, hogy élő embert találjanak az óceánban,

ugyanis


Néhány tengerészre kimerült és eszméletlen állapotban találtak rá.

Volt aki kisebb fejsérülést szenvedett, vagy kiszáradt a szeme a sós víztől. Több tengerészre egy mentőtutajban találtak rá, miután leugrottak a süllyedő hajóról. A 76 méter hosszú korvett hadihajó rutin járőrözést végzett Thaiföld délkeleti részén, amikor vasárnap este viharba keveredett. A thai haditengerészet közölte, hogy ez volt az első alkalom, hogy ilyen körülmények között veszítsenek el egy hajót, ezért vizsgálatot indítottak.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a víz elöntését, és miért voltak kénytelenek a tengerészek a vízbe ugrani.

A hadihajót 1987-ben állították hadrendbe és egy helyi hajóépítő cég építette az Egyesült Államokban - közölte az amerikai haditengerészeti intézet.