Fémdarabot találtak a tortában, többféle terméket is visszahív az IKEA

Így rohamozták meg az Oroszországból kivonuló IKEA üzleteit Szentpéterváron, galéria, 2022
MOSCOW, RUSSIA - MARCH 04: A view of IKEA store in Russia's capital Moscow on March 04, 2022. Swedish furniture retailer IKEA is suspending all its operations in Russia and Belarus it announced on Thursday. This includes pausing export and import to and from Russia and Belarus, and suspending production operations and IKEA retail operations in Russia. Some of the customers, who had placed an order before the decision, came to the store and received their products. Pavel Pavlov / Anadolu Agency (Photo by PAVEL PAVLOV / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az IKEA két terméket is visszahív decemberben, a mandulatortákat egy tortában talált fémdarab miatt, a forgószéket pedig esés és sérülés veszélye miatt.
Vágólapra másolva!

Az Almondy visszahívja az IKEA áruházakban vásárolt, L2140 tételkóddal és 2023. 11. 18. minőségmegőrzési dátummal rendelkező 400 g-os Almondy Daim Mandulatortákat,

mivel az egyik tortában egy fémtárgyat találtak.

- írták közleményükben.

Az Almondy arra kéri a termékből vásárolókat, hogy vagy vigyék vissza a terméket abba az áruházba, ahol megvették, hogy visszakapják a teljes vételárat, vagy forduljanak az Almondyhoz a www.almondy.com címen.

„Az Almondynál termékeink minősége és biztonsága az első számú prioritás. A történteket nagyon komolyan vesszük, ezért elővigyázatosságból visszahívjuk az IKEA áruházakban vásárolt és a fent megadott tételkóddal rendelkező termékeket. Meghatároztuk az intézkedéseket, melyeket meg kell hoznunk, hogy az eset ne ismétlődhessen meg" – mondta Margareta Johannesson, az Almondy minőségügyi igazgatója.

Az IKEA visszahívja a 2221 előtti és a 2221 dátumbélyegzővel ellátott antracitszínű ODGER forgószéket esés és sérülés veszélye miatt.

Az IKEA minden vásárlóját, aki 2221 előtti és 2221 dátumbélyegzővel ellátott antracitszínű ODGER forgószéket vásárolt, arra kéri, hogy függessze fel a termék használatát, és lépjen kapcsolatba az IKEA-val, hogy visszakapja a termék teljes vételárát.

Az IKEA szigorú kockázatértékelési és tesztelési program segítségével fejleszti termékeit, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a termékek megfelelnek az összes vonatkozó törvénynek és szabványnak azokon a piacokon, ahol értékesíti azokat. Ennek ellenére a tudomásukra jutott, hogy a 2221 előtti és a 2221 dátumbélyegzővel ellátott, antracitszínű ODGER forgószék csillag alakú lába eltörhet.

További részletek a www.IKEA.hu weboldalon vagy az IKEA információs vonalán: +36 1 460 31 60.