Hétre nőtt a spanyolországi buszbaleset áldozatainak a száma

Pedre, 2022. december 26. Megrongálódott busz áll a Lérez-folyó vizében 2022. december 26-án, miután előző éjszaka eddig ismeretlen okból 40 métert zuhant egy hídról az északnyugat-spanyolországi Pedre nevű településen. A 63 éves sofőrt és egy női utast sikerült élve kimenekíteni, őket sérülésekkel egy közeli kórházba szállították. MTI/EPA/EFE/Lavandeira jr
Vágólapra másolva!
Hétre nőtt az északnyugat-spanyolországi Galícia tartományban szenteste történt buszbaleset áldozatainak száma. A busz szombat késő este zuhant egy hídról több tíz métert a Lérez-folyóba.
Vágólapra másolva!

A mentőegységek két túlélőt - a sofőrt és egy női utast - és hat holttestet találtak a baleset utáni kutatás során, majd este egy időre befejezték a mentési munkálatokat, miután úgy vélték, hogy mindenkit megtaláltak - írja a France24.

A rendőrség közölte, hogy a sofőr szervezetében nem találták nyomát alkoholnak vagy kábítószernek.

A hatóságok tájékoztatása szerint az éjszakai mentési munkálatok nagyon nehéznek bizonyultak a rossz időjárás miatt, mivel a heves esőzések következtében a Lerez folyó vízszintje meredeken emelkedett.

Megrongálódott busz áll a Lérez-folyó vizében 2022. december 26-án, miután előző éjszaka eddig ismeretlen okból egy hídról az északnyugat-spanyolországi Pedre nevű településen. Forrás: MTI/EPA/EFE/Lavandeira Jr

Hétfőn reggel azonban folytatták a keresést, miután a túlélő utas azt mondta, hogy egy barátja, akivel együtt utazott, nem szerepel az áldozatok listáján

- közölte a spanyol rendőrség szóvivője.

A rendőrség szerint a nő eltűnését senki sem jelentette eddig.

"Ma folytattuk a keresést, és a helikopter kiszúrt egy holttestet a folyóban" - mondta a szóvivő az AFP-nek és közölte, hogy erőfeszítéseket tesznek a nő holttestének kiemelésére.

A helyi tisztviselők szerint az egyik áldozat egy fiatal perui nő volt, aki idősekkel foglalkozott; az utasok között többnyire olyanok voltak, akik egy közép-galíciai börtönben látogatták meg szeretteiket a tragédia előtt.

A hatóságok tovább folytatják baleset okainak kivizsgálását.