Ez a telefotós kamera kerülhet az új csúcsmobilokba

lg innotek telefotó kamera
Az LG terméke az eddigi legfejlettebb, specifikusan mobilokba szánt telefotó kamera
Vágólapra másolva!
Az LG képalkotója 4-9x tartományban kínál folyamatos optikai zoomot.
Vágólapra másolva!

Megkezdte a januári Consumer Electronics Show előtti termékbeharangozását az LG, az elsők között a vállalat képalkotó szenzorokkal foglalkozó divíziója állt elő egy csúcsmobilokba szánt telefotó kamerával. A rendkívüli vékonysága miatt a modul belesimulhathat a telefonok hátlapjába, a lencséket mozgató motorjának köszönhetően pedig folyamatos optikai nagyítást kínál 4-9x tartományban.

Az LG terméke az eddigi legfejlettebb, specifikusan mobilokba szánt telefotó kamera Forrás: LG Innotek

A teljesítménnyel jó eséllyel az LG terméke a jelenlegi leghasznosabb mobilokba szánt telefotós kamera, kontextusként a Sony Xperia 1 IV-ben lévő társa csak 3,5-5,2x folyamatos optikai nagyítást kínál. Ez életszagú körülmények között erősen limitálja a hasznosságát, hiszen viszonylag kicsi és szűk tartományról van szó, egyéb nagyítási szorzó esetén bekapcsol a digitális zoom, ami óriási mértékben rontja a képminőséget.

Az LG tájékoztatása szerint az új telefotós kamerájának minél gyorsabb elérhetővé tétele érdekében külön együttműködött a Qualcommal, hogy ne okozzon erőfeszítést a gyártóknak a szenzor Snapdragon 8 Gen 2 rendszerlapkás mobilokba való integrálása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!