Hamilton pocsék szezonjáról beszélt Coulthard

Forma-1, Lewis Hamilton, Szingapúri Nagydíj 2022, szombat
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (C) looks on before a practice session for the Formula One Singapore Grand Prix night race at the Marina Bay Street Circuit in Singapore on October 1, 2022. (Photo by MOHD RASFAN / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi világbajnoki ezüstérmes pilóta, David Coulthard szerint Lewis Hamilton 2022-ben nem volt bajnokesélyes, ezért nem tudott kellően felpörögni a futamokra.

A hétszeres világbajnok Hamilton 2021-ben kevéssel csúszott le a rekordot jelentő nyolcadik vb-címről, tavaly pedig nem kapott lehetőséget a visszavágásra, a Mercedes ugyanis hosszú évek után először nem tudott bajnokautót tervezni.

"Szerintem Lewis csak a szezon alatt találta meg az energiát és vált újra sikeréhessé" - mondta Coulthard, aki szerint a tavalyi évet győzelem nélkül záró Hamiltonban sokáig nyomot hagyott a 2021-es kudarc.

Lewis Hamilton futamgyőzelem nélkül zárta a 2022-es évet Forrás: AFP/Mohd Rasfan

George Russell egyértelmű, hogy remekül teljesített, ezt szeretném határozottan kijelenteni" - tette hozzá a skót legenda, aki szerint Hamilton teljesítménye azért nem pörgött fel, mert ezúttal nem volt bajnokesélyes.

Coulthard álláspontjával a korábbi többszörös futamgyőztes, Mark Webber is egyetértett.

mondta az ausztrál pilóta.

Hamilton tavaly a hatodik helyen zárt az egyéni bajnokságban, amelyet zsinórban másodszor nyert meg az immár kétszeres világbajnok Max Verstappen.

Forrás