Négy lábbal született egy egyébként egészséges kislány Indiában

4 lábbal született baba, 2022. december 16, Gwalior, India, Madhja Prades,
Vágólapra másolva!
Négy lábbal született kislánynak adott életet egy asszony a közép-indiai Madhja Prades államban - írja a Times of India.
Vágólapra másolva!

A Sikandar Kampoo településről származó Aarti Kushwaha asszony tavaly december közepén szülte meg gyermekét a Kamla Raja kórházban.

A mindössze alig több mint 2 kilogramm súlyú kislányt

az orvosok az első vizsgálatok során fizikai deformitását leszámítva teljesen egészségesnek találták.

4 lábbal született baba Forrás: Youtube/ Jammu Links News

Dr. RKS Dhakad, a Jayarogya kórházcsoport főorvosa az ANI hírügynökségnek a rendkívüli esetről így nyilatkozott: "A csecsemőnek ritka fizikai jellegzetességén kívül semmi baja nincs.

Ez egy fejlődési rendellenesség, amely szét nem vált, a köznyelvben 'összenőttként' ismert egypetéjű ikrek létrejöttét eredményezi."

Amennyiben a további vizsgálatok sem találnak egyéb problémát, műtéttel eltávolítják majd a két felesleges, egyébként inaktív lábat, hogy a gyermek normális életet élhessen.

Dr. Dhakad elmondta: "A kislány jelenleg a Kamla Raja Kórház Gyermekgyógyászati Osztályának speciális újszülöttellátó osztályán van. Egészségi állapotát folyamatosan figyelemmel kísérik az itteni orvosok, akik azt is ellenőrzik, hogy nincs-e más deformitás a test bármelyik részén. A vizsgálat után válik lehetségessé a felesleges lábakat eltávolító sebészi beavatkozás."