Folytatódik az enyhe tél

belvíz
Kaba, 2022. december 19. Drónnal készített képen belvizes legelő Kaba határában 2022. december 19-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint az év korábbi időszakának aszályos időjárása után most jelentős mennyiségű víz van a talajban. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 10 szakaszon rendelt el elsőfokú belvízvédelmi készültséget. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése: 
Vágólapra másolva!

Ma a déli órákra feloszlanak a ködfoltok, majd változóan rétegfelhős, részben napos idő várható. Estefelé északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és északon már eleredhet az eső. A délnyugati szél megélénkül.

10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a kora délutáni órákig gyakran erősen megnövekszik a felhőzet északnyugat felől, és szórványosan alakulnak ki záporesők. Délutántól csökken a felhőzet. Az északnyugati szél megerősödik.

9-14 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Pénteken változóan felhős időre van kilátás, a legtöbb napsütés délelőtt az Alföldön lehet. Elszórtan szitálás előfordulhat. A szél délnyugatira fordul.

10-11 fok körüli értékeket mérhetünk.

A hétvégén reggelente sűrű ködfoltok képződnek, míg napközben nagyrészt rétegfelhős, szürke idő valószínű. Komoly csapadék nem lesz, de szitálás, ködszitálás bárhol előfordulhat.

3 és 11 fok között változik a csúcsérték.