Vágólapra másolva!
A Cardiff City kifizette az FC Nantes labdarúgócsapatának Emiliano Sala átigazolási díjának első részletét.

Az argentin focistát klubrekordot jelentő 15 millió fontért igazolta le 2019 elején az akkor élvonalbeli Cardiff, ám mindössze két nappal a bejelentés után, 2019. január 21-én az őt szállító kisrepülőgép lezuhant a La Manche felett és meghalt.

Miután a Cardiff úgy érezte, Sala hivatalosan nem volt a játékosuk, amikor 28 évesen meghalt, ezért azóta sem fizetett érte a Nantes-nak.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) ezért tavaly decemberben átigazolási embargót rótt ki az immáron másodosztályú walesi klubra Sala miatt,

ami azt jelentette, hogy addig nem igazolhat új játékosokat a Cardiff, amíg a csapat nem fizet a franciáknak.

A Nantes-ban szárnyaló Emiliano Sala előtt még ígéretes karrier állt Forrás: AFP/Loic Venance

A sikertelen fellebbezés után

a Cardiff cselekedett, és mintegy 7 millió fontot átutalt a Nantes-nak,

amely után a klubelnök arra számít, hogy a FIFA.nak ez elegendő lesz, és feloldja a csapatra kirótt átigazolási embargót. Mehmet Dalman azt is elmondta, hogy a két fél, illetve a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) között más jogi megbeszélések is folyamatban vannak. Várhatóan arra gondolt, hogy mivel az angol másodosztályt is magában foglaló szervezet, az EFL átigazolási embargós szabályai eltérnek a FIFA szabályaitól, ezért

a Cardiff fellebbezett a ligánál is a szankció feloldása érdekében.

A döntés meghozataláig Dalman arra kérte Mark Hudson vezetőedzőt, hogy szemeljen ki játékosokat a kiesés által fenyegetett csapatba, hogy amint megkapják az engedélyt, azonnal tudjanak igazolni még a januári időszakban.

Forrás