100 csecsemő halálát okozta egy termék, amit nemrég milliószámra adtak el

A bölcsőhalál fogalma és megelőzése halál halott baba csecsemő
Vágólapra másolva!
Mintegy 100 csecsemő halálát okozta a Fisher-Price Rock 'n Play altatószék - közölte az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága, amely ismét felszólította a szülőket, hogy ne használják az egykor népszerű babafelszerelést.
Vágólapra másolva!

A Fisher-Price Rock 'n Play altatókat először 2019 áprilisában hívták vissza, ekkor 30 halálesetet hoztak összefüggésbe velük. Ennek oka, hogy a termék használata közben a csecsemők – rögzítéstől függetlenül – a hátukról a hasukra vagy az oldalukra fordulhattak, ami fulladáshoz vezetett.

Az első visszahívás 4,7 millió altatószéket érintett, valamint ekkor a fogyasztókat is felszólították arra, hogy ne használják az említett terméket és kérjenek visszatérítést a Fisher-Price vállalattól.

Kép a termékről:

A napokban a bizottság nyilvánosságra hozta, hogy további 70 halálesetet hoztak összefüggésbe az altatószékekkel, amelyeket 2009 óta olyan nagy áruházakban is meg lehetett vásárolni, mint a Walmart, a Target és az Amazon. Ezek közül nyolc haláleset az első visszahívás után történt. A Mattel, a Fisher-Price anyavállalata nem reagált az esetre – írja a BuzzFeed News.