Több ember életét mentették meg a halálra késelt rendőr és társai

Vágólapra másolva!
Megkezdődött a hősi halottá nyilvánítása annak a rendőrnek, akit egy ámokfutó halálra késelt tegnap éjszaka – mondta a rendőrségi szóvivő. Gaál Kristóf azt is hozzátette, hogy egy remek kollégát, és egy kiváló szakembert vesztettek el. Az őrjöngő férfit végül csak úgy tudták elfogni, hogy előbb a levegőbe lőttek, aztán lábon lőtték. A főügyész azt mondja, azzal, hogy a férfit elfogták, valószínűleg több civil életét mentették meg.
Vágólapra másolva!

Kilenc és fél éve lépett szolgálatba Baumann Péter, az a rendőr, akit tegnap éjszaka halálra késeltek.

Forrás: Police.hu

A főtörzsőrmester februárban töltötte volna a 30. évét. Járőrként kezdte, most már körzeti megbízott volt.

- mondta a meggyilkolt kollégájáról Gaál Kristóf a rendőrség szóvivője.

Baumann Pétert egy tegnap éjszaka kezdődő intézkedés közben, éjfél után halt meg.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Egy őrjöngő férfi késsel támadt rá, és két társára. Mind a hárman megsérültek, Baumann Péter olyan súlyosan, hogy az ő életét már nem lehetett megmenteni, a kórházban meghalt.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A két sérültet meglátogatta Pintér Sándor belügyminiszter, és Terdik Tamás Budapest rendőrfőkapitánya.

"Este tíz óra után több bejelentés is érkezett arról, hogy a XI. kerületben az egyik házban egy lakásba valaki be akar törni.

– mondta el Gaál Kristóf, hogy pontosan mi történt a gyilkosság előtt.

"A parancsnoki kivizsgálás folyamatban van, a jelenlegi adatok szerint szakszerű volt, és az arányosság elvének megfelelt az intézkedés – tette hozzá. Ezzel arra utalt, hogy kötelezően azt is meg kell vizsgálni, hogy a rendőrök szakszerűen jártak el. A rendőrök ugyanis a tomboló férfit csak úgy tudták elfogni, hogy előbb a levegőbe, aztán a férfi lábába lőttek. Az elfogásról készült videón jól látszik, hogy

a lövések előtt nem sokkal gördül be egy villamos a megállóba, vagyis ha az őrjöngő férfit nem lövik le, másokat is megsebesíthetett volna.

Fotó: Polyák Attila - Origo

– mondta a sajtótájékoztatón Fürcht Pál, a központi nyomozó főügyészség főügyésze.

- mondta.

A főügyész hozzátette, az már most biztos, hogy nem terrorcselekmény történt. A Központ Nyomozó Főügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés, és emberölési kísérlet miatt indított nyomozást.

"A Legfőbb Ügyészség és a Központi Nyomozó Főügyészség korábban is és most is kiemelt figyelmet fordít az olyan esetekre, amikor egy rendőr ölnek meg.

– mondta Fürcht Pál.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A főügyész azt is elmondta, járt a helyszínen, és az ott látottak alapján el tudja mondta, hogy a tegnapi elfogással a rendőrök több civil ember életét mentették meg.

A nyomozás érdekeire hivatkozva azonban ennél többet egyelőre nem akart mondani, ahogy fogalmazott:

Forrás: Origo

Baumann Péter főtörzsőrmester hősi halottá nyilvánítását a rendőrség megkezdte.