Vágólapra másolva!
A jamaicai Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága nyomozást indított, miután néhány nap alatt több millió dollárral csökkent a Usain Bolt befektetési számláján lévő pénzösszeg.

A nyolcszoros olimpiai bajnok, világrekorder atléta menedzsere, Nugent Walker elárulta, hogy Bolt január 11-én vette észre a váratlan különbözetet a számláján, és ezt be is jelentette a Pénzügyi Szolgáltatások Bizottságának.

Usain Bolt hatalmas hiányt észlelt a befektetési számláján Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

A Bolt vagyonát kezelő befektetési cég az üggyel kapcsolatban rendőrségi feljelentést tett. A The Gleaner szerint a Stocks and Securities Limited nevű cég egy korábbi alkalmazottja egy nagyszabású csalásban érintett, ehhez lehet köze Bolt pénze eltűnésének is. Az alkalmazott ügyvédje elmondta, hogy az ügyfele legutóbb két hete beszélt a cég jogi képviselőivel.

A jelenleg 36 éves Bolt 2017-ben vonult vissza az atlétikától 8 olimpiai- és 11 világbajnoki címmel, a vagyonát több mint 30 millió dollárra becsülik.