Most épp trágárságcsőszt játszik a YouTube

woman says stop Block Stop Gesture Unrecognizable Person Stop - Single Word Photography Young Women Women City Life Self-Defense Hand Sign Fashion Model Sayings Attitude Thumb Color Image 25-29 Years 20-24 Years Young Adult Fear Furious Gesturing Showing
Woman with her hand extended signaling to stop. Negative human emotion. Body language. Keep the distance
Vágólapra másolva!
Nem sikerült kommunikálnia és konzisztensen alkalmaznia a saját szabályát.
Vágólapra másolva!

Idén novemberben a média és a youtuberek figyelmét teljesen elkerülve a YouTube új szabályokat vezetett be a káromkodást illetően. Ezek keretében minden olyan videóban letiltja vagy korlátozza a reklámok megjelenését, amelyek első 15 másodpercében elhangzik akár egyetlen trágár kifejezés, továbbá ugyanezek a korlátozások vonatkoznak a káromkodásokkal teli videókra is.

Nem szeretik a hirdetők a káromkodást Forrás: Getty Images/iStockphoto/Pecaphoto77

A szabály bevezetése minden bizonnyal a hirdetők kérésére történt, hiszen azok nem szeretnék, amennyiben a nézők trágárkodással asszociálnák a márkáikat, a termékeiket, a szolgáltatásaikat. Viszont problémát jelent, hogy az új szabályt nem sikerült kommunikálni a youtuberek felé, így a többség csak a videóik demonetizálását követően értesül a létezéséről, ráadásul törlés és újbóli feltöltés nélkül kiszerkeszteni sem tudják az érintett tartalmaikból a rossz nyelvezetet.

Ezeken túlmenően szokásához híven a YouTube képtelen fair és konzisztens módon alkalmazni a saját szabályait: néha nem korlátozza a szabálysértő videókat, máskor pedig szabálykövető videókat demonetizál tévedésből. A tapasztalatok szerint a videómegosztó ügyfélszolgálata a megszokott formáját hozva tehetetlen és lehetetlen, a problémák miatt panaszkodó youtuberek javarészt a falnak beszélnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!