Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott a házigazda Svédország ellen 37-28-as vereséget szenvedett a svéd, lengyel közös rendezésű világbajnokság középdöntőjében. A mérkőzés után Bánhidi Bence, Ancsin Gábor és Chema Rodriguez nyilatkozott az M4 Sportnak.

"Azt gondolom sok hibával játszottunk és nagyon jól védett a kapusuk. A visszafutásunk elég gyatra volt. Az a lényeg, hogy menjünk tovább, a következő két meccs nagyon fontos számunkra" - értékelt röviden Bánhidi Bence.

"Rengeteg hibával játszottunk, a védekezésünk se volt jó. Ezt nem engedhetjük meg magunknak ilyen szintű csapat ellen.

nyilatkozott csalódottan Ancsin Gábor.

Az első félidőben Ancsin Gábor átlövéseivel tartotta a lépést a magyar csapat Forrás: AFP/Adam Ihse

"Nagyon nehéz alkalmazkodni ehhez az intenzitáshoz. Amint hibáztunk, azonnal lerohantak minket. Az első negyvenöt percig jól játszottunk, aztán 3 percen belül elment a mérkőzés. Utána egy ilyen erős csapat ellen már nehéz megfordítani a meccset.

kezdte értékelését a szövetségi kapitány, Chema Rodriguez.

A csapatmunka szerintem rendben volt, 45 perc után jöttek elő a hibák és a fáradtság" - zárta gondolatait a spanyol szakember.

A magyar válogatott pénteken 18 órától Brazília, vasárnap 15.30-tól pedig a Zöld-foki Köztársaság ellen játszik. A középdöntőből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.