Baltával és kalapáccsal támadtak rendőrökre Heves vármegyében - videó

kalapács
Vágólapra másolva!
A bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit minősített emberölési kísérlettel és más bűncselekményekkel gyanúsítanak, mert rátámadt az ellene intézkedő rendőrökre. Elfogásáról felvételt is közzétett az ügyészség.
Vágólapra másolva!

A Heves vármegyei férfi 2022 novemberében egy másik állam nagykövetségének budapesti épületét vésővel és baltával megrongálta. Az oda kivezényelt rendőröket baltával a kezében megfenyegette és azt kiabálta, hogy meg fogja őket ölni. Könnyfakasztó gázt és testi kényszert kellett alkalmazni ellene.

A férfi ezután sem hagyott fel a rendőrök fenyegetésével, elektronikus úton küldött leveleket a rendőröknek.

Ezek hatására a TEK bevonásával házkutatást akartak tartani a férfinél és be akarták vinni kihallgatásra.

Amikor megjelentek nála, egy kalapáccsal megfenyegette a rendőröket és nagy erővel közéjük dobta.

A rendőrök kitértek a fegyver útjából, ennek köszönhető, hogy nem sérült meg senki. A férfi elfogásáról felvételt tettek közzé:

A támadót gyanúsítottként hallgatták ki aljas indokból, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölési kísérlete, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt. A férfi a tavaly novemberi és a mostani támadást is beismerte. Ha a bíró is bűnösnek találja, akár életfogytiglani börtönbüntetés is várhat rá. A támadót letartóztatták.