Dráma Damu Roland hagyatéka körül

Damu Roland könyvbemutató
Vágólapra másolva!
December 1-jén született jogerős végzés arról, hogy Damu Roland kislánya, Maja megörökölte apja után a színész forgalmi értékkel nem bíró gitárját. A kislány gyámja, Katalin, Maja nevében a hagyatéki tárgyaláson nehéz, de logikus döntést hozott: a művész által hátrahagyott adósságok miatt lemondanak az egész örökségről.
Vágólapra másolva!

– Csak ezt a gitárt szerettük volna, mert Maja nagyon tehetséges. Ezt az édesapjától örökölte, és azt akartuk, legyen valami, ami marad neki emlékül.

Ezt a gitárt azonban a mai napig sem kaptuk meg, hiába született erről jogerős hagyatéki végzés,

illetve telt le az átadására kiszabott határidő – sóhajtott Katalin. A Blikk úgy tudja, Damu Roland hátrahagyott holmiját az egyik barátja szedte össze a színész lakásából, és egy leltárt is készített a tárgyakról, amelyeket egy raktárban helyezett el megőrzésre.

Damu Roland Fotó: Life.hu

A hagyatéki leltár szerint a Damu által hátrahagyott több százezres adósságon kívül csupán néhány személyes tárgy szerepel az örökségben. A néhány pár zokni és alsónadrág, illetve a pár ruhadarab mellett akad egy-két értékesebb tárgy is, mint például egy márkás napszemüveg, órák vagy egy LCD-televízió, ezek közül azonban egyikre sem tartottak igényt Katalinék.

Az asszony úgy döntött, ha kell, jogi úton is megvédi a hétéves kislány érdekeit.