Randi közben talált drága kincset a vacsorájában egy spanyol nő

igazgyöngy, gyöngy
A picture taken in Sakaguchi pearl farm in Shima on October 12, 2018, shows an Akoya pearl in an oyster shell. - In Japan's picturesque Ago Bay, a couple sits in a little hut picking out oysters from a net, cleaning them carefully one-by-one before replacing them gently back in the water. Their hope: in several months, these oysters will produce a glistening white pearl from a cultured farming technique invented in Japan but in decline as experts die out in the ageing country. (Photo by Martin BUREAU / AFP) / TO GO WITH AFP STORY: Japan-culture-pearls-agriculture, FEATURE by Anne BEADE
Vágólapra másolva!
Egy spanyol étteremben vitte el vacsorázni a párját egy férfi, ahol a nő vacsora közben majdnem lenyelt egy gyönögyöt, aminek, mint később kiderül óriási az értéke. 
Vágólapra másolva!

A nő kagylót rendelt, amikor annak elfogyasztása közben hirtelen egy kis gömb alakú tárgyra lett figyelmes a szájában.

A lány az étteremben dolgozik. Jelezte a séfeknek és a főnökének az esetet. Azóta lassabban viszik ki a kagylórendeléseket, mert előtte nagyítóval nézik át őket a konyhán - írja a Mirror.

Még nem becsültették fel az értékét a gyöngynek, de

szakértők szerint úgy négyezer eurót, vagyis 1,5 millió forintot érhet.

– nyilatkozta az étterem tulajdonosa.

A szerencsés nőt is bámulatba ejtette a látvány. Nem tudta, hogy az osztrigán kívül más kagylók is rejthetnek gyöngyöt.

Az igazgyöngy szerves alapú termék, melyet egyes tengeri puhatestűek, kagylók, csigák és osztrigák állítanak elő a sérülések, illetve a szervezetükbe bekerült paraziták és idegen anyagok elleni védekezés gyanánt.

2019-ben is történt egy hasonló eset, egy thaiföldi nő egy narancssárga Melo gyöngyöt talált az ételében, ami több tízezer fontot (több milló forintot) is érhet.