Vágólapra másolva!
Tom Brady minden idők legsikeresebb amerikaifutballistája visszavonul az aktív játéktól. A híres sportolónak lejárt a szerződése a Tampa Bay Buccaneersszel, miután a gárda az NFL rájátszásának első fordulójában búcsúzott. A liga történetének egyetlen hétszeres bajnoka minden bizonnyal nem fog már visszatérni a pályára.

A klasszis irányító az előző szezont követően bejelentette visszavonulását, de néhány hét után meggondolta magát és visszatért 23. idényére is, sajtóhírek szerint ez volt az egyik fő oka annak, hogy házassága válságba került és végül elvált a brazil szupermodell Gisele Bündchentől. Játéka ennek ellenére sem esett vissza, ezúttal például a sikeres passzok rekordját döntötte meg.

Pár héttel ezelőtt a Tom Brady vezette Tampa Bay Buccaneers kikapott otthon a Dallas Cowboystól, ezzel búcsúzott a profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának első fordulójában. A 45 éves, hétszeres bajnok szupersztár csapata a félidőben már 18-0-s hátrányban volt, a vendég texasiak irányítója, Dak Prescott remek estét fogott ki. A folytatásban ugyan kissé magára talált a házigazda, de így is sima vereség lett a vége.

Brady abbahagyja Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mike Ehrmann

A liga egyetlen hétszeres Super Bowl-győztes játkosa a közösségi médiában egy egyperces videóban mondott köszönetet a családjának, szurkolóknak, csapattársaknak, ellenfeleknek.

A sztár egy videóüzenetben is elbúcsúzott a rajongóitól.

Brady 2000 és 2019 között a New England Patriots játékosa volt, csapatával hat Super Bowl-t nyert. Ehhez még egyet hozzátett a Tampa Bay Buccaneersszel, amellyel 2021 februárjában bizonyult a legjobbnak.

A sportág történetének legsikeresebb játékosa minden jelentősebb statisztikai mutatóban - td-passzok, győzelmek, passzolt yardok - vezeti az NFL örökrangsorát. Háromszor választották az idény és ötször a Super Bowl legértékesebb játékosának.