Kemény ellenfelekkel játszik a magyar U21-es válogatott az Eb-selejtezőkön

U21: Hungary - Germany Sports soccer European Championship qualification U21 DFB Hungary Horizontal
12 October 2021, Hungary, Szeged: Football: U21, European Championship Qualification, Hungary - Germany at the Szent Gellert Forum. The referee team around David Coote (2nd from left) and the Hungarian team stand on the pitch before the match and listen to the national anthem. Photo: Marton Monus/dpa (Photo by Marton Monus / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elkészítette a 2025-ös szlovákiai U21-es Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását.

A Gera Zoltán vezette magyar U21-es válogatott kifejezetten nehéz csoportba került, hiszen az első kalapból a rekordbajnok spanyolokat, a másodikból a belgákat, a harmadikból a skótokat, az ötödikből a kazahokat, a hatodikból pedig Máltát kapták ellenfélnek - derült ki a Nemzeti Sport oldaláról.

A magyar válogatott jelenleg a 30. helyet foglalja el az európai rangsorban, ezért a negyedik kalapból sorsolták ki.

Az Európa-bajnoki döntőn a csoportgyőztesek mellett a három legjobb csoportmásodik vesz automatikusan részt, a hat további második helyezett közül hárman pótselejtezőn biztosíthatják be szereplésüket.

A következő selejtezősorozatban a 2002-ben vagy az után született játékosok léphetnek pályára. Ebben a korosztályban a magyarok esetében már többen – Németh András, Baráth Péter, Kerkez Milos – bemutatkozhattak a felnőttválogatottban is.