Kötelező a Microsoft Office megvásárlása?

internetezés laptop notebook munka számítógép
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Véletlenül súlyos hiba csúszott a Windows 10 telepítőprogramjába.
Vágólapra másolva!

Már évekkel ezelőtt reklámtáblává vált a Windowsok telepítőprogramja, az újonnan vásárolt számítógép első beállításakor vagy az operációs rendszer újratelepítésekor a Microsoft szeretne eladni a felhasználóknak egy Microsoft 365-előfizetést. A havi és éves számlázással is választható csomagban az Office előfizetéses változata és a OneDrive felhőtárhely kapacitásának a bővítése található.

Hibátlan logika: az igen a nem, nem pedig az igen Forrás: Andrea Piacquadio / Pexels

A napokban csúnya meglepetés fogadta a Windows 10 legújabb 22H2 verzióját beállítani próbálók egy részét, az előfizetési ajánlat elutasítására szolgáló gombra kattintva a telepítőprogram ugyanúgy el kívánta indítani a Microsoft 365-előfizetés próbaidőszakát, mintha az ajánlat elfogadására klikkeltek volna a felhasználók, ennek megfelelően kártyaadatokat is kért az alkalmazás.

A Windows Latest anonimitásba burkolózó microsoftos forrása szerint nem szándékos a helyzet, hanem egy hibáról van szó: véletlenül fel vannak cserélve a szövegcímkék az elfogadás és az elutasítás gombokon. Aki belefut a bugba és el kívánja utasítani a próbaidőszak indítását, annak az ajánlat elfogadása gombra kell kattintania a képernyő eltüntetéséhez, míg aki élni kíván vele, annak az elutasítás gombra kell klikkelnie.

Aki jobb híján elindította a próbaidőszakot, az a kártyájának megterhelése nélkül lemondhatja az előfizetést a Microsoft-fiókjának beállítófelületén, bár persze időben kell cselekedni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!