Kisiklott egy vonat Ohióban, robbanásveszély miatt kiürítették a környéket

Vágólapra másolva!
Az Ohio északkeleti részén kisiklott vonat miatt figyelmeztették a környékbeli lakosok százait, akik nem voltak hajlandóak evakuálni vasárnap este, hogy fennáll a robbanás veszélye, amely akár 1600 méteres körben is halálos repeszeket lőhet ki.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla hatalmas tüzet okozott egy kisiklott vonat Ohio egyik államában.

Mintegy 50 kocsiból álló szerelvény siklott ki East Palestine városában, ami veszélyes anyagokat is szállított. A személyzet, a lakosok és az elsősegélynyújtók se sérültek meg.

A hatóságok figyelmeztettek, hogy drasztikus hőmérséklet-változást észleltek az egyik vasúti tartálykocsiban. A közlemény nem részletezte, hogy mi volt abban a vagonban, vagy hogy az azok közé tartozik-e, amelyek veszélyes anyagokat szállítottak.

A hatóságok felszólítottak mindenkit, aki a helyszín 1600 méteres körzetében tartózkodik, azonnal hagyja el a helyszínt.

A helyi tisztviselők szerint több mint 500 lakos nem volt hajlandó evakuálni.

Hétfőn kora reggel egy kisebb robbanást rögzítettek videóra, miközben a személyzet tovább dolgozott az égő vasúti kocsik eloltásán - számolt be a CBS.

Szövetségi nyomozók vasárnap bejelentették, hogy egy vasúti kocsi tengelyének mechanikai hibája okozta a Pennsylvania államhatár közelében történt kisiklást péntek este.

A tisztviselők elmondták, hogy a katasztrófavédők biztonságos távolból figyelik a tüzet és hogy a helyreállítási munkálatok nem kezdődhetnek meg, amíg a vagonok parázslanak.

Trent Conaway polgármester, aki szükségállapotot hirdetett a faluban, elmondta, hogy egy személyt letartóztattak, mert az éjszaka folyamán a barikádokat megkerülve egészen a baleset helyszínéig merészkedett. Figyelmeztetett, hogy további letartóztatásokra lehet számítani, ha az emberek nem tartják be a korlátozásokat.

A seriffek vasárnap házról házra jártak, hogy megszámolják az otthon maradt lakosokat, és felszólítsák az evakuációs területen belül tartózkodókat, hogy hagyják el otthonaikat.

A Norfolk Southern közölte, hogy a vonat több mint 100 kocsija közül 20 veszélyes anyagot szállított

Az NTSB szerint csak 10 veszélyes anyagokat szállító kocsi siklott ki.