Szörnyethalt egy hegymászó, miután lezuhant egy szikláról Észak-Walesben

Vágólapra másolva!
Február 4-én délután hegymászás közben lezuhant és meghalt egy 23 éves hegymászó Észak-Walesben. A fiatal Jack Carne két társával együtt akarták megmászni a Snowdonia hegyet, amikor eltört a kapaszkodója és 600 métert zuhanva meghalt - írja a Mirror. 
Vágólapra másolva!

A 23 éves Jack Carne, szombaton délután 5 órakor az észak-walesi Y Gribin felé haladt két társával, amikor eltört a kapaszkodója és 600 métert zuhanva szörnyethalt.

A helyszínre kiérkező hegyi mentőcsapatokat a parti őrség helikoptere segítségével vasárnap délutánra megtalálták a férfi holttestét.

Chris Lloyd, az Ogwen Valley Mountain Rescue Organization (OVMRO) elnöke azt mondta, hogy a sajnálatos eset tragikus baleset volt. A barátok és családtagok a közösségi médiában tisztelegtek a yorkshire-i Jack előtt. Mindenki kedves fiúnak, igazi úriembernek ismerte.

- tette hozzá megtört szívvel a hegymászó nagymamája.

Barátnője így nyilatkozott:

Összesen 12 hegyimentő kereste a holttestet, amelyet nem sokkal este 9 után sikerült megtalálni. A felhős időjárás, a rendszeres sziklaomlások és a kiterjedt jég miatt csak vasárnap tudták lehozni a férfit a hegyről. A hegyimentő csoportot tavaly 178 alkalommal riasztották.