Házon belül is megütközést keltett a Google

japán robotok a karantén megkönnyebítésére
In this picture taken on December 8, 2020 shows a robot Bocco is pictured in a studio in Tokyo. - Smart home assistants like Amazon's Alexa have found success worldwide, but tech firms in Japan are reporting huge demand for more humanlike alternatives, as people seek solace during virus isolation. (Photo by Philip FONG / AFP) / TO GO WITH: Japan-lifestyle-tech-robots-health-virus, FOCUS by Harumi OZAWA
Vágólapra másolva!
Elhamarkodottnak tartják a Bard chatbot nyilvános elérhetővé tételét a dolgozók.
Vágólapra másolva!

A múlt héten elképesztő kutyafuttában a Google és a Microsoft is bejelentették, hogy a belátható jövőben gépi tanulásos chatbotokat fognak építeni az internetes keresőmotorjaikba, amelyekkel a felhasználók elméletileg rendezett és egész mondatokban közvetlen válaszokat kaphatnak majd az égető kérdéseikre. A chatbotokat jelentős szkepticizmus övezi, főleg miután mindkét cég leszögezte, hogy óriási butaságokat beszélhetnek a következő hetekben esedékes elérhetővé válásukkor.

Közel sem olyan fejlettek a Google és a Microsoft chatbotjai, hogy ne járassák le magukat a nyilvános elérhetővé válásukkor, a jelen állapotukban való kiadásuk szakmai helyett üzleti döntés volt Forrás: AFP/Philip Fong

A hírek szerint a Google dolgozóinak körében sem aratott osztatlan sikert a házon belül fejlesztett Bard chatbot kiadása, belső kommunikációs felületekről érkezett vélemények szerint korai és átgondolatlan pánikreakció a jelenlegi állapotában való elérhetővé tétele a széles közönség számára, csúnyán visszaüthet a vállalatra és magára a technológiára az őrült kapkodás.

A Bard első körben egy dedikált weboldalon lesz elérhető, a Google keresőmotor felületére csak később integrálják be a dolgozók. A Microsoft ennél tovább fog menni, a ChatGPT gépi tanulásos modellt használó rivális megoldását rögtön a Bing felületén kívánja tesztelhetővé tenni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!