Itt van Amerika életveszélyes döntése

Horizontal
A Pentagon épülete Washingtonban
Vágólapra másolva!
A The Washington Post információi szerint az amerikai védelmi minisztérium újra elküldené a speciális csapatait Ukrajnába, hogy megfigyelhessék az orosz katonák mozgását és több hírszerzési információt gyűjthessenek.
Vágólapra másolva!

Az amerikai védelmi minisztérium egy javaslaton dolgozik, amelynek kongresszusi elfogadását követően, 2024-től visszatérnének az amerikai speciális műveleti csapatok – kommandósok és hírszerzők – Ukrajnába – hívta fel a figyelmet a Pentagon terveire az amerikai napilap, amit a Mandiner szemlézett. Mint ismert,

az orosz–ukrán háború kirobbanásával Washington felfüggesztette az Ukrajnában futó, úgynevezett 1202-es programját, lévén ilyen speciális csapatok nem használhatók „hagyományos fegyveres konfliktus esetén".

A Pentagon épülete Washingtonban Forrás: AFP/Staff

A háború kirobbanása előtt az amerikai csapatok feladata az orosz propaganda megcáfolása és ukrán felderítők kiképzése volt.

A program kezdete előtt Kelet-Ukrajna tele volt orosz katonai hírszerzőkkel, mindenhol ott volt az orosz befolyás. A The Washington Post ennek kapcsán idézte Mark Schwartz nyugalmazott háromcsillagos tábornokot, aki szerint fel akarták hívni erre a figyelmet, de csak a háttérből.